Ενόχληση Σαμαρά για τα "γαλλικά" του Μεϊμαράκη - iefimerida.gr

Ενόχληση Σαμαρά για τα "γαλλικά" του Μεϊμαράκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο προβληματισμός άρχισε από χθες το απόγευμα να παίρνει τη θέση της ευφορίας στους επιτελείς του Αντώνη Σαμαρα, για την κόντρα Μειμαράκη-Καρατζάφέρη. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις «φωτιές» που άναψε η παρέμβαση Μητσοτάκη ο οποίος τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών και την θετική στάση του Αη Σπηλιωτόπουλου απέναντι στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, στη Συγγρού βλέπουν με απελπισία να φεύγει από το προσκήνιο το «Ζάππειο 2» στο οποίο τόσα έχουν επενδύσει.

Η εκτροπή του πρώην υπουργού Άμυνας και νυν προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας χθες στη Βουλή όπου επιτέθηκε με εκφράσεις πεζοδρομίου στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι Κοραντή, προκάλεσε ενόχληση σε πολύ κόσμο στη Νεα Δημοκρατία. Επισήμως αυτό δεν εκφράστηκε για ν α μην ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο, ανεπίσημα όμως αυτή η ενοχληση δεν κρυβόταν.

«Μου λες και καλημέρα εμένα ρε αλήτη, περιθωριακέ, εσύ που θες να με πας στο ειδικό δικαστήριο;» ήταν η απάντηση Μειμαράκη στην...καλημέρα» του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή όταν συναντηθήκαν στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Εκτός μικροφώνου ακούστηκε να λέει :: «Σκατομαλ..., καραγκιόζη, έλα έξω, βγες έξω να σε γ...», ενώ ο βουλευτής του ΛΑΟΣ τον κοιτούσε και σταυροκοπιόταν.

Ενώ λοιπόν το θέμα των υποβρυχίων όσο εξελισσόταν το προηγούμενο διάστημα έφερνε-συμφωνά με κυλιόμενες δημοσκοπήσεις-κέρδη στη ΝΔ, η χθεσινή εξέλιξη φοβούνται στη Συγγρού ότι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

«Ο Βαγγέλης ξέφυγε σε επίπεδο πολιτικού λόγου και μ αυτά που κάνει θα καταφέρει να ξανασυσπειρώσει το ΛΑΟΣ» ελεγε χθες στο Περιστύλιο γνωστός Νεοδημοκράτης βουλευτής που πολιτεύεται στην ίδια περιφέρεια με τον Μειμαράκη

"Πονοκέφαλος" και ο επίτιμος

Το δεύτερο «αγκάθι» στο δρόμο προς το «Ζαππειο 2» ακούει στο όνομα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος μετά από καιρό χθες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να πάρει θέση υπέρ της εθνικής συνεννόησης και εναντίον των πρόωρων εκλογών. Οι θέσεις του αντιμετωπίστηκαν με το ξερό «κανένα σχόλιο» από τον Γιάννη Μιχελάκη όμως ο Αρης Σπηλιωτόπουλος κρατησε διαφορετική στάση: «Στην προκειμένη περίπτωση-είπε- ως συμβουλή θα έλεγα ότι είναι και χρήσιμη, υπό την έννοια ότι το πολιτικό σύστημα θα έπρεπε στα μείζονα και στα σημαντικά να αντλεί αυτά που μας ενώνουν για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί δύσκολες και κρίσιμες καταστάσεις».

Ενδιαφέρον είχε ότι εναντίον της θέσης Μητσοτάκη τάχθηκαν τόσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης όσο και-σε χαλαρότερο ύφος- η...Ντόρα Μπακογιάννη που ζήτησαν πρόωρες εκλογές.

Όλα αυτά τα ζητήματα που προέκυψαν χθες επισκίασαν και σε επίπεδο δημοσιότητας την ανακοίνωση Μιχελάκη που οριστικοποίησε για τις 12 Μαΐου το «Ζάππειο 2» . Στα ραδιοτηλεοπτικά δελτία και στα πόρταλ η «ρωμαϊκή αρένα» Μειμαρακη-ΛΑΟΣ αλλά και η παρέμβαση Μητσοτακη κατέλαβαν περίοπτη θέση ενώ τα περι «Ζαππείου 2» πέρασαν σε...Τρίτη μοίρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ