Το «Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχει στο #10YearChallenge: Αυτά τα παιδιά αγνοούνται πάνω από 10 χρόνια [εικόνες] - iefimerida.gr

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχει στο #10YearChallenge: Αυτά τα παιδιά αγνοούνται πάνω από 10 χρόνια [εικόνες]

Ο Μπεν Νίνταμ. Φωτογραφία: Χαμόγελο του Παιδιού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καμπάνια #10YearChallenge έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες με όλους τους διάσημους και μη, να αναρτούν φωτογραφίες τους πώς ήταν πριν 10 χρόνια και πώς είναι σήμερα.

Ο Μπεν Νίνταμ
Η Άννα Τριανταφυλλίδη ήταν το πρώτο παιδί που χάθηκε στην Ελλάδα

Υπάρχει όμως και ένα άλλο #10YearChallenge για όλα εκείνα τα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια. Και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, προωθεί την δική της καμπάνια προκειμένου να επιστήσει την προσοχή στις περιπτώσεις παιδιών που έχουν εξαφανιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποκτώντας μια εικόνα για το πώς μπορεί να μοιάζει σήμερα το εξαφανισμένο παιδί.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέλος της Ευρωπαϊκής αυτής Ομοσπονδίας «Missing Children Europe», χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια την τεχνολογία της ψηφιακής ενηλικίωσης με την ελπίδα να εντοπιστούν τα εξαφανισμένα παιδιά.

Σε αυτή την προσπάθεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ήταν από τους πρώτους Οργανισμούς που αξιοποίησε αυτή την τεχνολογία σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (ICMEC) που εδρεύει στην Ουάσινγκτον και την Scotland Yard.

Ο Γιώργος Παρασκευόπουλος εξαφανίστηκε σε ηλικία 10 ετών τον Ιούλιο του 1992

«Οι μακροχρόνιες περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών τις περισσότερες φορές είναι πολύ τραυματικές για τις οικογένειες που δεν μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους», εξηγεί η Gail Rego, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. «Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε τη δική μας καμπάνια #10YearChallenge απεικονίζοντας παιδιά που είναι εξαφανισμένα για περισσότερα από 10 χρόνια και επειδή οι φωτογραφίες ψηφιακής ενηλικίωσης πιθανότατα να αποτελούν πλέον το μοναδικό μέσο για να βρούμε κάποιες πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβη. Χρησιμοποιήσαμε αριστερά τις πραγματικές φωτογραφίες παιδιών την στιγμή που εξαφανίστηκαν, ενώ από τη δεξιά πλευρά βλέπουμε μέσα από την τεχνολογία πώς μπορούν να μοιάζουν αυτά τα παιδιά δέκα χρόνια μετά», εξηγεί η ίδια.

Μέσα από αυτή την καμπάνια η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Missing Children Europe» ευελπιστεί να ευαισθητοποιήσει γύρω από αυτές τις περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών σε όλη την Ευρώπη που παραμένουν άλυτες για πάρα πολλά χρόνια. Οι φωτογραφίες αυτές των παιδιών κοινοποιούνται ταυτόχρονα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των μελών της Ομοσπονδίας από όλη την Ευρώπη. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενθαρρύνει όλους να μοιραστούν τις φωτογραφίες του #10YearChallenge προκειμένου να βρουν κάποιες πληροφορίες για να εντοπιστούν αυτά τα παιδιά.

Φωτογραφίες: Χαμόγελο του Παιδιού

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ