Τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τον Τσιτσιπά: «Ενας Ελληνας θεός του τένις γεννιέται» - iefimerida.gr

Τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τον Τσιτσιπά: «Ενας Ελληνας θεός του τένις γεννιέται»

O Στέφανος Τσιτσιπάς εν δράσει (Φωτογραφία: EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτενή διθυραμβικά σχόλια στους άθλους του Στέφανου Τσιτσιπά στο Αustralian Open και την πρόκρισή του στους «4» αφιερώνουν μεγάλα διεθνή ΜΜΕ του πλανήτη.

Τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τον Τσιτσιπά: «Ενας Ελληνας θεός του τένις γεννιέται» | iefimerida.gr 0

«Ένας Έλληνας θεός του τένις γεννιέται», τιτλοφορείται το άρθρο του Γαλλικού Πρακτορείου που σημειώνει ότι «η άνοδος του νεαρού Έλληνα που νίκησε το ίνδαλμά του, Φεντερέρ, φαίνεται προορισμένη να τον οδηγήσει στην κορυφή του παγκόσμιου τένις».

Τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τον Τσιτσιπά: «Ενας Ελληνας θεός του τένις γεννιέται» | iefimerida.gr 1

Η πρόκρισή του Τσιτσιπά αποτελεί πρώτο θέμα στην αθλητική ιστοσελίδα του BBC, που σημειώνει στον τίτλο του: « Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νικά τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και φθάνει στα ημιτελικά» συνεχίζοντας, όπως αναφέρει παρακάτω, την «καταπληκτική πορεία του στη Μελβούρνη». Ενώ υπογραμμίζει ότι στην ηλικία των 20 ετών και 168 ημερών είναι ο νεότερος που φθάνει στους «4» ενός Γκραν Σλαμ από την πρόκριση του Νόβακ Ντζόικοβιτς το 2007 στο US Open. Kαι σε άλλο σημείο σχολιάζει : «Ο Τσιτσιπάς διέλυσε οποιαδήποτε αμφιβολία για hangover μετά τη νίκη επί του Φεντερέρ, αποδεικνύοντας γιατί θεωρείται ένας από τους πλέον φερέλπιδες αθλητές στο τένις».

Τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τον Τσιτσιπά: «Ενας Ελληνας θεός του τένις γεννιέται» | iefimerida.gr 2

Αίσθηση προκάλεσε φυσικά και στην Ισπανία η νίκη του 20χρονου Έλληνα, με τη Marca να σημειώνει ότι ο Τσιτσιπάς σταμάτησε τον συμπατριώτη τους Μπαουτίστα Αγκούτ και συνεχίζει την «γλυκιά» πορεία του στην Αυστραλία.

Τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τον Τσιτσιπά: «Ενας Ελληνας θεός του τένις γεννιέται» | iefimerida.gr 3

Πρώτο θέμα είναι η ξέφρενη κούρσα του Τσιτσιπά και στη γαλλική L’ Equipe: «Ο νικητής του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε στα ημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ για πρώτη φορά στην καριέρα του», μεταδίδουν οι Γάλλοι.

Τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τον Τσιτσιπά: «Ενας Ελληνας θεός του τένις γεννιέται» | iefimerida.gr 4

«Έφθασε στα ημιτελικά – ο 20χρονος Τσιτσιπάς χαίρεται για το “όνειρό” του», γράφει ο Spiegel. «Πρώτα πέταξε έξω απ’ το τουρνουά τον Ρ. Φέντερερ, τώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στα ημιτελικά του Αustralian Open, όπου ο ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον επόμενο σούπερσταρ», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ