Κόρμπιν: Απάτη οι συνομιλίες της Μέι με τα κόμματα για συναίνεση - iefimerida.gr

Κόρμπιν: Απάτη οι συνομιλίες της Μέι με τα κόμματα για συναίνεση

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν καλωσόρισε την πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταλείψει το σχέδιο επιβολής τέλους στις αιτήσεις των Ευρωπαίων πολιτών για το δικαίωμα παραμονής στη χώρα μετά το Brexit.

Ομως, ο ηγέτης των Εργατικών- απαντώντας στα επόμενα βήματα που παρουσίασε η πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο- κατηγόρησε τη Μέι ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε άρνηση σε ότι αφορά το μέγεθος της ήττας της συμφωνίας της την προηγούμενη εβδομάδα και χαρακτήρισε τις διακομματικές της συζητήσεις για συναίνεση ως «απάτη».

«Υπάρχει σαφής πλειοψηφία σε αυτή τη Βουλή να υποστηρίξει μία συμφωνία επί της αρχής και να σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά απαιτεί από την πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να αποδεχτεί ότι η συμφωνία της ηττήθηκε συντριπτικά», τόνισε ο Κόρμπιν. Σε ότι αφορά την πρόθεσή της να επιστρέψει στις Βρυξέλλες αναζητώντας παραχωρήσεις για το backstop, αναρωτήθηκε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μία παραχώρηση και σε μία νομική διαβεβαίωση, ενώ είπε ότι η Μέι έχει προσπαθήσει το ίδιο και πριν τα Χριστούγεννα.

Ακόμη, κάλεσε την πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει αν θα στηρίξει την περίπτωση το κοινοβούλιο να εγκρίνει τροπολογία που θα αποκλείει το Brexit χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Οι Εργατικοί θα στηρίξουν τέτοιες τροπολογίες και θα εξετάσουν την περίπτωση για ένα νέο δημοψήφισμα, σημείωσε και προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα παρουσιάσει σχέδια για τελωνειακή ένωση με την ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζέρεμι Κόρμπιν Brexit Τερέζα Μέι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ