Εκπληξη! Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ο Παυλόπουλος με τη σύζυγό του -Ανάμεσα στους τουρίστες [εικόνες]

Το Μουσείο Κυκλάδικής Τέχνης επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπόρεσε να παραστεί στα εγκαίνια της σπουδαίας έκθεσης με τίτλο «Κρήτη. Αναδυόμενες Πόλεις: Άπτερα - Ελεύθερνα - Κνωσός. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν» και σήμερα που το επέτρεπε το πρόγραμμά του επισκέφτηκε το Μουσείο.

Τον Προκόπη Παυλόπουλο ξενάγησε ο Διευθυντής του ΜΚΤ, Καθηγητής Νίκος ΧΡ. Σταμπολιδης ο οποίος μίλησε στο iefimerida για την επίσκεψη του ΠτΔ.
«Το ευχαριστηθήκαμε και εμείς και εκείνος» μας ανέφερε ο κ. Σταμπολίδης, μιας και η ξενάγηση του Προέδρου έγινε την ώρα που το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ήταν ανοιχτό, γεμάτο κόσμο, που συνομιλούσε και αντάλλασσε απόψεις για τα εκθέματα με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Τεσσερα ήταν τα πράγματα που τον εντυπωσίασαν και μάς σχολίασε», λέει ο Νίκος Σταμπολίδης μιλώντας στο iefimerida.

«Πρώτα απ’ όλα οι ιστορίες ανθρώπων, για κάθε πόλη χωριστά, που ‘ζωντανεύουν’ μέσα από την έκθεση. Παρατήρησε με θαυμασμό τις πλάσμα εικόνες με τα drones που σε μεταφέρουν κατευθείαν στη Κρήτη». Ο κ. Παυλόπουλος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη Γραμμική Α και τόνισε πώς θα ήταν ένα μεγάλο απόκτημα εάν μπορούσε να μεταφραστεί όπως η Γραμμική Β. Παράλληλα, παρατήρησε τα νέα ευρήματα της Ελεύθερνας και ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για τις ανασκαφές.

Μία ανεπίσημη-επίσημη ξενάγηση για τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενα μικρό διάλειμμα στην καθημερινότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ