«Μάχη» για την πλατεία Αριστοτέλους μεταξύ ΚΚΕ και Μπουτάρη - iefimerida.gr

«Μάχη» για την πλατεία Αριστοτέλους μεταξύ ΚΚΕ και Μπουτάρη

ΚΚΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα «μάχη» για την Πλατεία Αριστοτέλους αναμένεται να ξεσπάσει στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, καθώς ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για τις προεκλογικές συγεντρώσεις.

Πριν μερικούς μήνες, ο κ. Μπουτάρης είχε έρθει σε άγρια κόντρα με τον Μίκη Θεοδωράκη για τη συγκέντρωση της Σπίθας.

Η νέα «μάχη της Αριστοτελους» ξεσπά τώρα με αφορμή την επιμονή του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει στον συγκεκριμένο χώρο την κεντρική προ εκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στις 30 Απριλίου.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δηλώνει ανένδοτος και επιμένει πως φέτος οι συγκεντρώσεις θα «μετακομίσουν» στην αρχαία ρωμαϊκή αγορά. Ο λόγος είναι τα αλλεπάλληλα παράπονα των κατοίκων, των ιδιοκτητών και των ξενοδόχων της περιοχής ότι λόγω των συγκεντρώσεων κοβόταν η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως η Τσιμισκή, η Μητροπόλεως και η Λεωφόρος Νίκης.

Η απόφαση καταψηφίστηκε από τις δημοτικές παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Γιάννης Μπουτάρης δείχνει να μην αστειεύεται.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή της η κομ ματική οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει ότι η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αριστοτέλους, στις 20.30.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη απαγόρευση «προε τοιμάζει το κλίμα γενικότερων απα γορεύσεων και καταστολής που θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις στη λαίλαπα που έρχεται μετά τις βουλευτικές εκλογές» και πως «το ΚΚΕ δεν βάζει τα λαϊκά δικαιώματα στην κρίση καμιάς κυβέρνησης και κανενός δημάρχου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ