Οργάνωση του Πακιστάν ανακήρυξε μάρτυρα τον Μπιν Λάντεν - iefimerida.gr

Οργάνωση του Πακιστάν ανακήρυξε μάρτυρα τον Μπιν Λάντεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε ειδική προσευχή για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, με πρωτοβουλία μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης η οποία περιλαμβάνεται στον αμερικανικό κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι οργανωτές, μέλη της Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα, ανακήρυξαν «μάρτυρα» τον ηγέτη της Αλ Κάιντα που σκοτώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Αμποταμπάντ, στα βόρεια της χώρας.

Η Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα έχει περιληφθεί στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων γιατί φέρεται να διατηρεί σχέσεις με τη Λασκάρ-ε-Τάιμπα, το κόμμα του Κασμίρ, που έχει τεθεί εκτός νόμου στο Πακιστάν. Η Ινδία κατηγορεί τη Λασκάρ-ε-Τάιμπα ως υπεύθυνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μουμπάι (Βομβάη) το 2008.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα οργάνωσε μια ειδική εκδήλωση προς τιμή του Μπιν Λάντεν σε δρόμο της συνοικίας Γκουλσάν-ε-Ικμπάλ, στο ανατολικό Καράτσι. Στην προσευχή συμμετείχαν περίπου χίλια άτομα. Πολλοί από τους συγκεντρωθέντες έκλαιγαν και φώναζαν αντιαμερικανικά συνθήματα.

Εν τω μεταξύ, φόβοι ότι η επιχείρηση κατά του Μπιν Λάντεν μπορεί να ετίθετο σε κίνδυνο οδήγησαν τη CIA να αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίαςμε το Πακιστάν στην επιχείρηση κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ