Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα...

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα μεγάλο αφιέρωμα στη μουσική του Μίμη Πλέσσα πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή των Γεράσιμου Ανδρεάτου, Ρίτας Αντωνοπούλου, Μελίνας Ασλανίδου, Σπύρου Κλείσσα. Στην πολιτιστική ατζέντα της ημέρας συμπεριλαμβάνονται επίσης, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις αλλά και... στρογγυλά τραπέζια.

ΘΕΑΤΡΟ

  • «Το παιχνίδι» στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Bar Theatre: Το παιχνίδι από την ομάδα θεάτρου Δυο Συν στο Επί Κολωνώ

Η θεατρική ομάδα «δυο συν», μετά την επιτυχημένη περσινή της περιοδεία σε μπαρ της περιφέρειας με την παράσταση «η και ο», ανεβάζει την νέα παραγωγή της με τίτλο «Το παιχνίδι», για 3 μόνο παραστάσεις στη Σκηνή Φουαγιέ του Επί Κολωνώ στις 24, 25 και 26 Απριλίου 2012. Μια κωμωδία για τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων. Το ερωτικό ενδιαφέρον ενός ζευγαριού έχει μειωθεί. Η επιθυμία τους να ανανεώσουν την σχέση, τους οδηγεί σε ένα μπαρ όπου και βρίσκονται να παίζουν, καθοδηγούμενοι από τον Κύριο Χ, το παιχνίδι "δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις" ένα παιχνίδι σχέσεων με σκοπό την ανανέωση. Εκ πρώτης φαίνεται αθώο, όσο περνάει η ώρα όμως τα πράγματα δυσκολεύουν... οι θεατές θα αποφασίσουν για το μέλλον της σχέσης των δυο ηρώων. Στο Θέατρο Επί Κολωνώ (Χώρος: Σκηνή Φουαγιέ), Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα (Στάση Μεταξουργείο). Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά Τηλ.: 210 5138067, www.epikolono.gr Τιμές εισιτηρίων 8,00Euro

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Αφιέρωμα στη μουσική του Μίμη Πλέσσα στο Μέγαρο Μουσικής

Σε δύο αγαπημένες από το Ελληνικό κοινό δισκογραφικές δουλείες του συνθέτη, Μίμη Πλέσσα βασίζεται το αφιέρωμα προς τιμήν του, που πραγματοποιείται την σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. «Ο Δρόμος» και «Μίλα μου για τη Λευτεριά», είναι οι τίτλοι των δίσκων, τους στίχους των οποίων υπογράφει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Και οι δύο δουλειές παρουσίασαν μεγάλη εμπορική επιτυχία. Τα τραγούδια τους ακούγονται ακόμη, καθώς αποτελούν και αυτά ένα σημαντικό κομμάτι της μουσικής μας κληρονομιάς. Για το αφιέρωμα προς τιμή του αγαπημένου Έλληνα συνθέτη, ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας θα εμφανιστεί στο πιάνο, ενώ τις συνθέσεις του θα ερμηνεύσουν οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Σπύρος Κλείσσας. Μαζί τους, το φωνητικό σύνολο «Εν Φωναίς» και η Ορχήστρα Σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ. Τη διεύθυνση της οποίας αναλαμβάνει ο Μίλτος Λογιάδης. Η συναυλία ξεκινάει στις 20:30. Τιμές εισιτηρίων: από 14 ως 50 Euro. Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ: 7,5 Euro Πολύτεκνοι, 65 ετών και πάνω: 9,5 Euro.Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλ.: 2107282333. Εισιτ.: Euro 50, 35, 25, 14. Ειδικές τιμές: Euro 9,50 (65+, πολύτεκνοι), 7,50 (φοιτ., νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ). Σημεία προπώλησης: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήριο Ομήρου 8, 2107282333, www.megaron.gr

  • Φένια Παπαδόδημα και Delos Project στο Half Note Jazz Club

Η πολυτάλαντη Φένια Παπαδόδημα, ηθοποιός, σκηνοθέτης και τραγουδίστρια εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Half Note και παρουσιάζει το νέο της project Delos βασισμένο σε δικά της τραγούδια. Η Φένια Παπαδόδημα εμπνεύστηκε το Photini's Delos από τα μουσικά τοπία της Ανατολής και της Δύσης. Στοιχεία αφρικάνικης, ινδικής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής συνοδεύουν αρμονικά αγγλικούς, γαλλικούς και ελληνικούς στίχους. Τα έντονα αρώματα της Ανατολής αναδεικνύονται μέσα από την πρόσμειξή τους με το συναίσθημα των αφρικάνικων μπλουζ, του γκόσπελ και του afrobeat. Οι στίχοι μας μιλούν για την εμπειρία του χρόνου. Στο Half Note Jazz Club, Tριβωνιανού 17, Μετς. Τηλ.: 210 9213310

  • Έργα για Φλάουτο και Πιάνο

Η Βιβή Παπαϊωάννου (φλάουτο) και η Penny-Sue Joyce σε έργα J.M. Leclair, C. Reinecke, L. Libermann, Δ. Μηνακάκη. Στο Athenaeum-La Divina, Αδριανού 3, Θησείο. Τηλ.: 2103211987. Εισιτ.: Euro 10, 5 (φοιτ.).

  • Κουιντέτο Πνευστών Αίολος

Το γκρουπ ερμηνεύει έργα των Στάθη Καμπύλη, Κωνσταντίνας Πολυχρονοπούλου, Ανδρέα Τσελίκα, Ουίλιαμ Αντωνίου, Γιάννη Τσελίκα, Piotr Grella-Mozejko.

Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22 (2ος όροφος), Αθήνα

Τηλ.: 2103680047. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ

  • Παράλληλοι Κόσμοι: Έκθεση φωτογραφίας στην Art Zone 42

Η αίθουσα τέχνης Art Zone 42, παρουσιάζει την ατομική έκθεση εικαστικής φωτογραφίας της Ελένης Φράγκου, με τίτλο "Παράλληλοι Κόσμοι". Ο φωτογραφικός φακός της Ελένης Φράγκου εστιάζει στο μεγαλείο της φύσης που υπάρχει δίπλα μας, το οποίο αδυνατούμε να προσέξουμε στην καθημερινότητά μας. Στη σειρά έργων της έκθεσης υπό τον τίτλο "Παράλληλοι Κόσμοι", ο μικρόκοσμος αποτελεί συνέχεια του μακρόκοσμου, ενώ ο άνθρωπος είναι ο μεσάζοντας μέσα από τον οποίον αυτή η επικοινωνία εξελίσσεται. Οι νευρώνες στα πέταλα των άνθεων συμπληρώνουν τη γεωμετρική αρμονία του ουρανού. Το μικρό επικοινωνεί και εμπεριέχει στοιχεία από το μεγάλο και αντίστροφα. Αυτός είναι ο κόσμος μας, που έχει τύχει κάποια στιγμή να τον παρατηρήσουμε, αλλά όχι να σταθούμε και να τον νιώσουμε. Η πραγματικότητα είναι τόσο μακριά μας και τόσο κοντά μας, αλλά βρίσκεται πάντα εκεί, προσιτή και ονειρική ταυτόχρονα. Εμείς θα επιλέξουμε αν θα γυρίσουμε να τη γνωρίσουμε ξανά. Το φωτογραφικό έργο της Ελένης Φράγκου χαρακτηρίζεται από χρωματική αρμονία και γεωμετρικότητα. Τα θέματά της αποπνέουν ζωή και μας προσκαλούν να αφουγκραστούμε και να αναλογιστούμε την αέναη συνέχεια που κρύβεται στη φύση, στις δυναμικές της φόρμες και στο μεγαλείο των χρωμάτων της, άλλοτε παντοτινό όπως το χρώμα ενός λουλουδιού και άλλοτε στιγμιαίο όπως οι ιριδισμοί του ηλίου στο στερέωμα. Οι εικόνες της είναι περιγραφικές χωρίς να χρειάζεται να είναι επεξηγηματικές. 'Αλλωστε η φύση προϋποθέτει δημιουργία χωρίς σκέψη, χωρίς ανάλυση ή υπολογισμό, αφού η ίδια αποτελεί τον τελειότερο φορέα των μηνυμάτων της. Στο Art Zone 42, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα. Τηλ.: 210-7259549

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

  • Η στάση μας στην πόλη: Αναζητώντας μια νέα αστικότητα

Κοινωνιολόγοι, πολεοδόμοι, αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες καταθέτουν τις απόψεις τους για τη δημιουργία μιας νέας σχέσης των κατοίκων με την πόλη και τους όρους με τους οποίους μπορεί να μετασχηματιστεί ο σύγχρονος αστικός χώρος. Συμμετέχουν: Δ. Λάλλας, Ν. Μπαρμπόπουλος-Βλαντής, Στ. Γιαμαρέλος, Κ. Πανταζής, Μ. Ρέντζου, 'Αλ. Ρόδη, Ζ. Μαυροειδής. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Τηλ.: 2109005800Τρ.Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 6 μ.μ.

  • Η επικαιρότητα του Σαρτρ

Η νέα συνάντηση από το Εργοτάξιο Ιδεών εστιάζει σε όψεις της ηθικής φιλοσοφίας του Γάλλου διάσημου διανοητή και θεμελιωτή του άθεου υπαρξισμού καθώς και σε θέσεις του που εξετάζει η αναλυτική φιλοσοφία του νου. Μιλούν οι Αντ. Χατζημωυσής, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, και Μ. Κατσιμίτσης, δρ Φιλοσοφίας. Στο Floral - Books and Coffee, Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων, Τηλ.: 2103800070. Είσοδος ελεύθερη.

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Αντικύθηρα / Αίγιλα, Γκριζοπράσινος βράχος ριγμένος στο πέλαγος

Ματιές στη μακραίωνη ιστορία των Αντικυθήρων ρίχνει ο αρχαιολόγος 'Αρης Τσαραβόπουλος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΣΕΑ «Περιηγήσεις με την Αρχαιολογική Υπηρεσία» και με αφορμή την έκθεση για το περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων Ερμού 136, Τηλ.: 2103252214.Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ