Τούρκος υπουργός Aμυνας: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο - iefimerida.gr

Τούρκος υπουργός Aμυνας: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Χουλουσί Ακάρ/ Φωτογραφία: AP- Burhan Ozbilici
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα αναφορά στη Γαλάζια Πατρίδα από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αλλά και… υπενθύμιση ότι η Τουρκία έχει το νου της παράλληλα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, ο Χουλουσί Ακάρ, που βρέθηκε στην Αντιόχεια, για την 1η επέτειο της έναρξης της επιχείρησης ‘Κλάδος Ελαίας’ στο Αφρίν, τόνισε ότι στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν τις εξελίξεις πολύ στενά και λαμβάνουν όλα τα μέτρα.

«Τα υπάρχοντα προβλήματα στην αποκαλούμενη Γαλάζια Πατρίδα των 462 χιλιάδων τ.χλμ. θα πρέπει να επιλυθούν με μία προσέγγιση που ως βάση θα έχει την ειρήνη, τη γαλήνη, την εμπιστοσύνη, την καλή γειτονία και συνεργασία. Ωστόσο, θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα και χωρίς να υπάρξει καμία παραχώρηση, η προάσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει όλα τα μέτρα και η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και κανένα βήμα στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Τουρκία», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ