Στη Μεγάλη Βρετάνια βρήκαν καταφύγιο από τα χημικά οι διαδηλωτές [εικόνες]

Τις πόρτες του άνοιξε το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι διαδηλωτές μετά την εκταταμένη χρήση χημικών που έριξαν τα ΜΑΤ.

Στο Σύνταγμα, τη στιγμή που είχαν συγκεντρωθεί περί τις 200.000 διαδηλωτών, μετά τα επεισόδια που προκάλεσε μικρή ομάδα κουκουλοφόρων στα σκαλάκια της Βουλής, τα ΜΑΤ επέλεξαν να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα να εκτυλιχθούν εικόνες ντροπής.

Χημικα έπεσαν και στα σκαλάκια της βουλής και στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Β. Σοφίας με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει πανικόβλητος αριστερά και δεξιά καθώς δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαδηλωτές τραυματίστηκαν ενώ ηλικιωμένοι έπεσαν λιπόθυμοι.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τους αστυνομικούς ότι έκαναν άσκοπη χρήση χημικών απέναντι σε γυναίκες και παιδιά, με σκοπό να διαλύσουν την πολύ μεγάλη συγκέντρωση.

Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια άνοιξε τις πύλες του προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι διαδηλωτές και να γλιτώσουν από τα χημικά. Εκεί και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον οποίο βλέπουμε στις παρακάτω φωτό με ένα παιδάκι αγκαλιά, προσπαθώντας να το ηρεμήσει.

Φωτογραφίες: thepresident.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ