«Μάχη» στην ΔΗΜΑΡ: Ο Μαργαρίτης προτείνει «παρών» ή αποχή αντί για «ναι» στις Πρέσπες - iefimerida.gr

«Μάχη» στην ΔΗΜΑΡ: Ο Μαργαρίτης προτείνει «παρών» ή αποχή αντί για «ναι» στις Πρέσπες

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μάχη» γίνεται στην Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ για την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς οι απόψεις για την στάση του κόμματος στη Βουλή, είναι μοιρασμένες στα δύο.

Ο πρόεδρος του κόμματος και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Θανάσης Θεοχαρόπουλος εισηγήθηκε να υπερψηφιστεί η συμφωνία στη Βουλή. Ωστόσο, άλλα στελέχη του κόμματος διαφωνούν.

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ιστορικό στέλεχος του κόμματος κατέθεσε μια διαφορετική πρόταση για παρών ή αποχή. «Η επιλογή για Παρών ή Αποχή εξασφαλίζει της ενότητα της ΔΗΜΑΡ και τη συνοχή του Κινήματος Αλλαγής» είπε. Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «οφείλουμε παρά τα λάθη, τις όποιες διαφωνίες μας με το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσουμε το εγχείρημα που ξεκίνησε το 2015 και πρέπει να προχωρήσει με αυτόνομη πορεία της Κεντροαριστεράς και την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών».

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης επεσήμανε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι σε θετική κατεύθυνση τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να μην βλέπουμε μια κυβερνητική πλειοψηφία με αμφίβολη προγραμματική κατεύθυνση προχώρησε χωρίς συναινέσεις και με απόλυτη εργαλειοποίηση με στόχο τα παιχνίδια εξουσίας και την κομματική αντιπαράθεση. Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη». Το ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και του Κινήματος Αλλαγής σημειώνοντας τη θέση του κόμματος για τη προκήρυξη εκλογών επεσήμανε ότι η σχετική συζήτηση δεν βρίσκεται σε ουδέτερο χρόνο και δεν είναι δυνατόν να μην συνυπολογισθεί αυτό το δεδομένο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ