Μόσχα: Στον αέρα ακόμη η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Μόσχα: Στον αέρα ακόμη η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα

Ο Σεργκέι Λαβρόφ/ Φωτογραφία: AP- Pavel Golovkin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη δεν έχει οριστεί η ημερομηνία επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Ο Λαβρόφ ήταν προγραμματισμένο να έρθει στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ομως, η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών αναβλήθηκε μετά την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε άλλους δύο, για ανάμειξη στο Σκοπιανό.

«Δεν μπορούμε ακόμη να συζητήσουμε την ημερομηνία της πιθανής επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών», δήλωσε ο Γκρούσκο σε δημοσιογράφους, απαντώντας σε ερώτηση του TASS. «Ομως, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση των ελληνορωσικών σχέσεων, δεν μπορούν να αποκλειστούν επαφές σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών», πρόσθεσε. «Αν οι δύο πλευρές αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν τέτοιες συζητήσεις, δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι να μην γίνουν», σημείωσε.

Ο Γκρούσκο υπενθύμισε ότι εντός του 2019 θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε σχέσεις με την όποια κυβέρνηση ανέβει στην εξουσία μετά τις εκλογές», τόνισε ο Ρώσος.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, μετά και την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια, η Μόσχα εκτοξεύει διαδοχικές «βολές» κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ