«Σφήνα» ΣΥΡΙΖΑ σε ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι -«Οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση στις Πρέσπες» - iefimerida.gr

«Σφήνα» ΣΥΡΙΖΑ σε ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι -«Οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση στις Πρέσπες»

 George Vitsaras / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσκληση στους βουλευτές κυρίως από το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι να ψηφίσουν κατά συνείδηση στη Συμφωνία των Πρεσπών απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που έγινε υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, το καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ καλεί «κάθε βουλευτή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ανεξάρτητα από το κόμμα που ανήκει».

«Η στοίχιση πίσω από τη Νέα Δημοκρατία της ακροδεξιάς ρητορικής για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα αποτελεί στρατηγικό λάθος με ιστορικές συνέπειες» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Οι όποιες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούν να αποτελούν άλλοθι για αυτό το ιστορικό σφάλμα. Σε κρίσιμα θέματα ιστορικής, εθνικής σημασίας όλοι αναμετριόμαστε με τις αξίες, τις ιδέες και τη συνείδησή μας, μα πάνω από όλα με την Ιστορία».

Προειδοποιεί δε πως «σε κρίσιμα θέματα ιστορικής, εθνικής σημασίας όλοι αναμετριόμαστε με τις αξίες, τις ιδέες και τη συνείδησή μας, μα πάνω από όλα με την Ιστορία. Και η Ιστορία, είτε θα ανοίξει το δρόμο στην πρόοδο, είτε θα της γυρίσει την πλάτη φέρνοντας ξανά τη νύχτα της συντήρησης στην πατρίδα μας».

Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών λειτουργεί ως καταλύτης για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και θέτει στην πράξη τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Ανάμεσα στον ορθό λόγο και την παραδοξολογία. Ανάμεσα στην πατριωτική ευθύνη και την πατριδοκαπηλία».

Και προσθέτει: «Απευθυνόμαστε σε κάθε γνήσιο πατριώτη, σε κάθε προοδευτικό πολίτη ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης, σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Απευθυνόμαστε και στους πολίτες που μέχρι στιγμής διαφωνούν με τη συμφωνία και τους καλούμε να τη διαβάσουν με νηφαλιότητα.

Απευθυνόμαστε, ειδικότερα, στους βουλευτές, από όλες τις πτέρυγες, που επί πολλά χρόνια υποστηρίζουν την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία και κατανοούν πόσο εθνικά ωφέλιμη είναι η επίλυση του προβλήματος και πόσο εθνικά επιζήμια η διαιώνισή του.

Απευθυνόμαστε, τέλος, στις πολιτικές δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, αλλά και σε κάθε βουλευτή τους ξεχωριστά.

Η στοίχιση πίσω από τη Νέα Δημοκρατία της ακροδεξιάς ρητορικής για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα αποτελεί στρατηγικό λάθος με ιστορικές συνέπειες.

Οι όποιες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούν να αποτελούν άλλοθι για αυτό το ιστορικό σφάλμα. Σε κρίσιμα θέματα ιστορικής, εθνικής σημασίας όλοι αναμετριόμαστε με τις αξίες, τις ιδέες και τη συνείδησή μας, μα πάνω από όλα με την Ιστορία.

Και η Ιστορία, είτε θα ανοίξει το δρόμο στην πρόοδο, είτε θα της γυρίσει την πλάτη φέρνοντας ξανά τη νύχτα της συντήρησης στην πατρίδα μας.

Η επιλογή αφορά τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά και είναι επιλογή συνείδησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ