«Συριζοποιείται» ο Δανέλλης- Υπογράφει την πρώτη ερώτηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

«Συριζοποιείται» ο Δανέλλης- Υπογράφει την πρώτη ερώτηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης ψηφίζει στην ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης- φωτογραφία intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Πέμπτη ήταν ο Κώστας Κατσίκης από τους ΑΝΕΛ- που αν και το κόμμα του έχει αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό- τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου Γαβρόγλου για την συγχώνευση πανεπιστημιακών τμημάτων.

Σήμερα ήρθε η σειρά του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος αν και δήλωσε ότι δεν προτίθεται να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υπέγραψε την πρώτη ερώτησή του, μαζί με άλλους έξι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Η ερώτηση αφορά το μεταφορικό ισοδύναμο και την πιθανότητα εφαρμογής του και στην Κρήτη και ο κ. Δανέλλης υπογράφει μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιονάκη, Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκο Ηγουμενίδη Εμμανουήλ Θραψανιώτη Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Στην ερώτηση, ο κ. Δανέλλης και οι υπόλοιποι έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι το μεταφορικό ισοδύναμο αποτελεί μέτρο για την ουσιαστική στήριξη της νησιωτικότητας και προστατεύεται από το Σύνταγμα. Επιπλέον τονίζουν ότι η σημερινή κυβέρνηση σε μια περίοδο δύσκολης οικονομικής προσαρμογής υλοποίησε την δέσμευση της απέναντι στους νησιώτες εφαρμόζοντας πιλοτικά και θεσμοθετώντας για πρώτη φορά ένα ουσιαστικό μέτρο για στις ανάγκες των νησιωτών

Οι επτά ερωτώντες βουλευτές ρωτούν τον υπουργό εάν θα επεκταθεί εντός του έτους και με ποιο χρονοδιάγραμμα το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ