Τι γλώσσα μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος;- Το Ποτάμι δίνει απαντήσεις - iefimerida.gr

Τι γλώσσα μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος;- Το Ποτάμι δίνει απαντήσεις

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης- φωτογραφία sooc.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκδήλωση για το Μακεδονικό διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα το Ποτάμι, διατυπώνοντας «προκλητικά» ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι ομιλητές, όπως για παράδειγμα τι γλώσσα μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Η αν πρέπει να ξεχάσουμε τον Μακεδονικό χαλβά η ακόμα μήπως θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να τορπιλίζει κάθε λύση ώστε κάποια στιγμή να διαμελιστεί η ΠΓΔΜ. Μάλιστα ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «εδώ μιλούν οι τολμηροί» που παραπέμπει στην «τολμηρή» όπως λένε στο Ποτάμι απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να ψηφίσει την Συμφωνία, παρά την κριτική που δέχεται οτι έτσι δίνει χείρα βοηθείας στον Αλέξη Τσίπρα.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που θα απαντηθούν από τους επιστήμονες και ειδικούς που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση είναι:

Τι γλώσσα μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος; Και πώς περιέγραφαν τους κατοίκους της Μακεδονίας η Πηνελόπη Δέλτα και ο Στρατής Μυριβήλης;

Πώς αντιμετώπισαν στα χρόνια της πρωθυπουργίας τους το «Μακεδονικό» οι Κ. Μητσοτάκης – Α. Παπανδρέου – Κ. Σημίτης – Κ. Καραμανλής;

Γιατί η Ρωσία και η Τουρκία προσπαθούν να μπλοκάρουν τη λύση του προβλήματος με την πΓΔΜ;

Αναγνωρίζει η Συμφωνία των Πρεσπών «Μακεδονικό έθνος»;

Αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών να ξεχάσουμε τον Μακεδονικό χαλβά και όλα τα δικά μας μακεδονικά προϊόντα;

Δεν θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να τορπιλίζει κάθε λύση , έτσι ώστε κάποια στιγμή να διαμελιστεί η πΓΔΜ;

Τι θα συμβεί αν η ελληνική Βουλή δεν εγκρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Η εκδήλωση διοργανώνεται την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο και συμμετέχουν:

Ο πρέσβης ε.τ Αριστείδης Αγαθοκλής, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο επ.καθηγητής Βαλκανικών Σπουδών Ιωάννης Αρμακόλας, ο ιστορικός Θάνος Βερέμης, o συγγραφέας Νικος Δήμου, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Αλέξης Ηρακλείδης, η αν.καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών Μαριλένα Κοππά, ο αν.καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γιάννης Κωνσταντινίδης, η καθηγήτρια Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Μητσός, ο πρέσβης ε.τ Δημήτρης Μοσχόπουλος, ο πρ.αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χρήστος Ροζάκης, ο ακαδημαϊκός Μιχάλης Σταθόπουλος, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου και ο καθηγητής ΜΜΕ Δημήτρης Ψυχογιός.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ