Το παρασκήνιο από τη γιορτή του Λιβάνη -Η συνάντηση Τσίπρα-Γεννηματά - iefimerida.gr

Το παρασκήνιο από τη γιορτή του Λιβάνη -Η συνάντηση Τσίπρα-Γεννηματά

Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά στο Μέγαρο Μαξίμου- φωτογραφία sooc.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύελλα προκαλούν στο ΚΙΝΑΛ η αποκάλυψη ότι υπήρξε συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Φώφης Γεννηματά στο σπίτι του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνη Λιβάνη, αλλά και η αναμενόμενη αύριο συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Φώφης Γεννηματά

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη περιγράφεται ως απλά κοινωνική από πρόσωπα του περιβάλλοντος της Φώφης Γεννηματά, τα οποία προσθέτουν με νόημα ότι η κυρία Γεννηματά δεν γνώριζε καν την παρουσία εκεί του Αλέξη Τσίπρα. Και ότι απλά συνέπεσαν σε μια γιορτή που παραδοσιακά εδώ και χρόνια συγκεντρώνει τον πολιτικό κόσμο.

Μάλιστα, αναφέρουν ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο. Όταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης ετοιμαζόταν να φύγει, η Φώφη Γεννηματά του έκλεινε τον διάδρομο και λόγω της πολυκοσμίας ο υπουργός Επικρατείας δεν μπορούσε να βγει από το δωμάτιο. Κάνοντας χιούμορ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης ακούστηκε να λέει: «Η Φώφη μας μπλοκάρει τον δρόμο». Και η κυρία Γεννηματά απάντησε μεγαλοφώνως: «Ναι, θα σας μπλοκάρω πάντα...».

Όμως, ο αριθμός των προσώπων που παραβρέθηκαν, η χρονική συγκυρία αλλά και η εκτίμηση πολλών ότι η συνάντηση ήταν εν γνώσει τουλάχιστον των ανθρώπων που βλέπουν θετικά τη σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς δίνουν άλλη -πολιτική- διάσταση στη συνάντηση που αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις. Πόσω μάλλον που άλλες πηγές επιμένουν ότι η συνύπαρξη της Φώφης Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να μην ήταν σε γνώση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, αφού οι πληροφορίες είχαν διαρρεύσει ήδη από χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη, ο γιος του οποίου Ηλίας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι εκδότης ΜΜΕ που στηρίζουν το κυβερνών κόμμα, βρέθηκαν, εκτός του Αλέξη Τσίπρα, οι Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ολγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Έφη Αχτσιόγλου. Παρόντες ήταν ακόμα και πρόσωπα από το παλαιό ΠΑΣΟΚ που τώρα συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αλλά και η πρώην συνεργάτιδα του πρωθυπουργού, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου. Επίσης, εθεάθησαν η Ρένα Δούρου με τον σύντροφό της, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, αλλά και ο Φώτης Κουβέλης.

Από πλευράς ΚΙΝΑΛ παρών ήταν και ο Κώστας Λαλιώτης (που οι πληροφορίες τον θέλουν να υποστηρίζει την άποψη της προσέγγισης ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και άλλα στελέχη, όπως οι Νίκος Σηφουνάκης, Βάσω Παπανδρέου, Θανάσης Τσούρας, Σήφης Βαλυράκης και Κίμων Κουλούρης καθώς και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας που ήρθε επί τούτου από την Πάτρα.

Την ίδια ώρα, υπάρχει ένας δεύτερος πονοκέφαλος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Και ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος, μετά από σιωπή πολλών μηνών, επανέρχεται στο προσκήνιο με μια συνέντευξη στην προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ