Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας λόγω των μέτρων λιτότητας

Σε επικίνδυνα μονοπάτια φαίνεται πως βαδίζει η Ολλανδία, καθώς πέραν της οικονομικής κρίσης που είναι προ των πυλών, πλέον οι πολίτες των Κάτω Χωρών βιώνουν και πολιτική κρίση. Σήμερα ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υπέβαλε την παραίτησή του στην βασίλισσα Βεατρίκη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων RTL, ο Ρούτε αναμένεται εντός της ημέρας να καταθέσει και την επιστολή παραίτησης της κυβέρνησής του και στο ολλανδικό κοινοβούλιο. Έτσι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την διενέργεια πρόωρων εκλογών στην χώρα. Η παραίτηση του κ. Ρούτε έρχεται κιόλας μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων του Σαββατοκύριακου για τα μέτρα λιτότητας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση μέχρι τις επερχόμενες εκλογές δεν θα αλλάξει αλλά θα συνεχίσει η ίδια με τον ρόλο της μεταβατικής μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Όλα ξεκίνησαν μετά την διαφωνία για τον πακέτο λιτότητας που πρέπει να πάρει η Ολλανδία, της κυβέρνησης του Ρούτε με τον σύμμαχο Γκερτ Βίλντερς, η οποία αμέσως έφερε σύννεφα πολιτικής κρίσης και τις πρόωρες εκλογές ακόμη πιο κοντά. Έτσι, προκειμένου τα απαραίτητα μέτρα να ληφθούν θα χρειαστεί η αρωγή της αντιπολίτευσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ