Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας λόγω των μέτρων λιτότητας - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας λόγω των μέτρων λιτότητας

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας λόγω των μέτρων λιτότητας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επικίνδυνα μονοπάτια φαίνεται πως βαδίζει η Ολλανδία, καθώς πέραν της οικονομικής κρίσης που είναι προ των πυλών, πλέον οι πολίτες των Κάτω Χωρών βιώνουν και πολιτική κρίση. Σήμερα ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υπέβαλε την παραίτησή του στην βασίλισσα Βεατρίκη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων RTL, ο Ρούτε αναμένεται εντός της ημέρας να καταθέσει και την επιστολή παραίτησης της κυβέρνησής του και στο ολλανδικό κοινοβούλιο. Έτσι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την διενέργεια πρόωρων εκλογών στην χώρα. Η παραίτηση του κ. Ρούτε έρχεται κιόλας μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων του Σαββατοκύριακου για τα μέτρα λιτότητας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση μέχρι τις επερχόμενες εκλογές δεν θα αλλάξει αλλά θα συνεχίσει η ίδια με τον ρόλο της μεταβατικής μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Όλα ξεκίνησαν μετά την διαφωνία για τον πακέτο λιτότητας που πρέπει να πάρει η Ολλανδία, της κυβέρνησης του Ρούτε με τον σύμμαχο Γκερτ Βίλντερς, η οποία αμέσως έφερε σύννεφα πολιτικής κρίσης και τις πρόωρες εκλογές ακόμη πιο κοντά. Έτσι, προκειμένου τα απαραίτητα μέτρα να ληφθούν θα χρειαστεί η αρωγή της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ