Το Μαξίμου δεν βιάζεται τώρα για τις Πρέσπες -Κρυφοκοιτάζει για διαρροές στην Κεντροαριστερά - iefimerida.gr

Το Μαξίμου δεν βιάζεται τώρα για τις Πρέσπες -Κρυφοκοιτάζει για διαρροές στην Κεντροαριστερά

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Βούτσης στη Βουλή / Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με ορίζοντα -δέκα ημερών- πορεύονται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφήνοντας εσκεμμένα να μεσολαβήσει πολιτικός χρόνος.

Κεντρική στόχευση του Μαξίμου είναι να ασκήσει πίεση στο Ποτάμι και δευτερευόντως στο Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να αποσπάσει τις απαιτούμενες (πολιτικά) θετικές ψήφους ώστε να επιτευχθεί ο μαγικός αριθμός 151.
Στην παρούσα φάση από το πρωθυπουργικό επιτελείο κρατούν στάση αναμονής και παρακολουθούν τις διεργασίες στο εσωτερικό του Ποταμιού, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Σταύρου Θεοδωράκη να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Η συμφωνία έχει θέσει σε δοκιμασία και το Κίνημα Αλλαγής με τη στάση Θεοχαρόπουλου να προκαλεί «πονοκέφαλο» στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Και όλα αυτά θα τεθούν επί τάπητος και θα συνεκτιμηθούν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 10.30.

Στο μεταξύ, δεν θέλουν να ρίξουν νερό στο μύλο της πολιτικής πόλωσης. Και με την αγωνία του συλλαλητηρίου της Κυριακής (αλλά και της μεγάλης φθοράς που υφίστανται δημοσκοπικά στη Βόρεια Ελλάδα) βούλησή τους είναι να εξασφαλίσουν συναίνεση από τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Ξεκινάει η επικοινωνιακή καμπάνια

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τα εν λόγω δεδομένα και με βασική στόχευση να «απελευθερωθούν» οι λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις που σκέφτονται να στηρίξουν, οι κυβερνητικοί προαναγγέλλουν εξαντλητική συζήτηση στη Βουλή και επιδίδονται σε καμπάνια διαλόγου και επικοινωνίας.

Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πρόθυμος να ενημερώσει θεσμικά αποστέλλοντας τη συμφωνία στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η συμφωνία θα δοθεί και στη δημοσιότητα, ώστε να ενημερωθεί και η κοινή γνώμη. Συν τοις άλλοις, η επίσημη γραμμή είναι να αποσυνδέσουν τη στήριξη της συμφωνίας από την κυβερνητική σταθερότητα, ώστε να μην μεταφραστεί θετική ψήφος στη Συμφωνία ως στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Στα χαρακώματα με ΝΔ για debate-εκλογές

Σφοδρή τέλος είναι η ανταλλαγή «πυρών» κυβέρνησης-ΝΔ με αφορμή το debate αλλά και τις εκλογές. Οι κυβερνητικοί πετούν το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον καλούν σε τηλεμαχία για τις Πρέσπες, με την αξιωματική αντιπολίτευση να προκαλεί τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές, ώστε σε ένα προεκλογικό debate οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Απόπ την πλευρά της βέβαια η ΝΔ υπενθυμίζει πως debate γίνονται προεκλογικά όταν είναι κλειστή η Βουλή, κάτι που δεν ισχύει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ