Η Τουρκία βάζει «βέτο» στην συμμετοχή του Ισραήλ στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ - iefimerida.gr

Η Τουρκία βάζει «βέτο» στην συμμετοχή του Ισραήλ στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η Τουρκία βάζει «βέτο» στην συμμετοχή του Ισραήλ στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η τουρκοϊσραηλινή κόντρα, αυτήν την φορά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία ανακοίνωσε και επισήμως πως δεν θα επιτρέψει την συμμετοχή του Ισραήλ στην Σύνοδο Κορυφής της βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ουσιαστικά πρόκειται για άλλη μία πράξη στο έργο διάλυσης της παραδοσιακής συμμαχίας των δύο χωρών μετά από το περιστατικό στο οποίο Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν Τούρκους ακτιβιστές που μετέφεραν βοήθεια προς τους Παλαιστινίους.

Σύμφωνα με το Reuters, Τούρκος αξιωματούχος τόνισε πως η χώρα του βάζει ουσιαστικά «βέτο» στο να συμμετάσχει το Ισραήλ στην Σύνοδο της Κορυφής λόγω του ότι το εβραϊκό κράτος δεν έχει ζητήσει ακόμη συγγνώμη για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο ίδιος ο αξιωματούχος σημειώνει πως ασχέτως της Συνόδου στο Σικάγο ΗΠΑ τον Μάιο στις 20-21, η Τουρκία συνεχίζει να αξιώνει επίσημη απολογία για τον θάνατο εννέα Τούρκων πολιτών.

«Το ΝΑΤΟ είναι μία συμμαχία και μολονότι το Ισραήλ δεν είναι μέλος της, η συμμετοχή του σημαίνει πως βρίσκεται σε θετικό διάλογο με το ΝΑΤΟ και όλα τα μέλη του και, χωρίς να θέτουμε στο περιθώριο το ζήτημα αυτό, θεωρούμε πως δεν είναι αρμόζον για το Ισραήλ να παρευρίσκεται», πρόσθεσε.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει πως ορισμένα από τα μέλη του ΝΑΤΟ επιθυμούν τη συμμετοχή του Ισραήλ στα πλαίσια του προγράμματος συνεργασίας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας—το οποίο αποβλέπει στην ενίσχυση των σχέσεων με τις χώρες που δεν είναι μέλη της.

Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ τόνισε πως δεν έχει γίνει συζήτηση για πρόσκληση του Ισραήλ στη σύνοδο του Σικάγου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ