Ανατροπή: Ούτε παστίλιες, ούτε σιρόπια -Αυτό το γλυκό καταπραΰνει τον βήχα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανατροπή: Ούτε παστίλιες, ούτε σιρόπια -Αυτό το γλυκό καταπραΰνει τον βήχα [εικόνες]

Ανατροπή: Αυτό το γλυκό καταπραΰνει τον βήχα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βήχας είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα μιας ασθένειας. Οι περισσότεροι, θέλοντας να τον σταματήσουν, καταφεύγουν σε παστίλιες, σιρόπια και ζεστά αφεψήματα, ωστόσο, το μυστικό είναι αλλού.

Δεν θα σας γράψουμε για κάποια μαγική συνταγή ροφήματος, αλλά για το πιο αναπάντεχο προϊόν που θα σας βοηθήσει να τον απαλύνετε.

Ποιο είναι αυτό;

Η σοκολάτα!

Ναι, καλά διαβάσατε, η σοκολάτα μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τον βήχα και το λέει έρευνα.

via GIPHY

Ο καθηγητής Αλιν Μόρις, επικεφαλής της έρευνας που εστιάζει στις καρδιοαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Hull υποστηρίζει ότι η σοκολάτα μπορεί να σταματήσει τον ενοχλητικό βήχα, καθώς το κακάο είναι πιο αποτελεσματικό από τις παστίλιες και τα σιρόπια.

Στην έρευνα που συμμετείχαν 163 ασθενείς με βήχα, οι οποίοι έγιναν καλύτερα μετά τη χορήγηση σκευάσματος με βασικό συστατικό τη σοκολάτα.

«Μπορεί να ηρεμήσει τον βήχα. Ξέρω πως ακούγεται σαν είδηση βγαλμένη από το "Μαίρη Πόπινς", αλλά σαν ανεξάρτητος ερευνητής που έχει περάσει χρονια ερευνώντας τον μηχανισμό του βήχα, μπορώ να διαβεβαιώσω πως ισχύει», αναφέρει.

via GIPHY

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σοκολάτα βήχας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ