Με χρονοκαθυστέρηση η απάντηση Τσακαλώτου σε Βενιζέλο- Για τον Σαμαρά και την Βουλή των Λόρδων - iefimerida.gr

Με χρονοκαθυστέρηση η απάντηση Τσακαλώτου σε Βενιζέλο- Για τον Σαμαρά και την Βουλή των Λόρδων

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος- φωτογραφία intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της συζήτησης στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Στο βήμα της Βουλής βρίσκονταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επιχειρηματολογούσε για την υποκρισία της κυβέρνησης Τσίπρα να κάνει λόγο για προοδευτικό μέτωπο και αγώνα κατά της ακροδεξιάς όταν κυβέρνησε επι 4 χρόνια με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

Τότε ακούστηκε στα μικρόφωνα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να λέει: «Και με τον Σαμαρά»...Την ατάκα δέν άφησε φυσικά ασχολίαστη ο Ευάγγελος Βενιζέλος που είπε:

«Ο Σαμαράς μπροστά σε αυτά, είναι της Βουλής των Λόρδων, εσείς να πάτε να απολογηθείτε στην Βουλή των Κοινοτήτων στην πατρίδα σας»...μια ειρωνική αναφορά και για τις αγγλικές ρίζες του υπουργού Οικονομικών.

Η αντιπαράθεση δεν είχε συνέχεια αν και πολλοί έσπευσαν να ανεβάσουν την παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου στα social media σαν ένα ακόμα δείγμα της ρητορικής δεινότητας του πρώην υπουργού.

Σήμερα με καθυστέρηση 24 ωρών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο - χωρίς όμως το χιούμορ που διακρίνει πολλές φορές τον υπουργό οικονομικών - με μια επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά.

Εγραψε στον λογιαριασμό του στο twitter ο Ευκλείδης Τσακαλώτος:

1. Παραδοσιακά στην ευρωπαϊκή αριστερά, η είσοδος στη Βουλή των Λόρδων δεν θεωρείται ταυτότητα προοδευτικότητας.

2. Κατάλαβα ότι ο κ. Βενιζέλος θεωρεί τον κ. Σαμαρά ποιοτικό στοιχείο της πολιτικής ζωής του τόπου & προνομιακό συνομιλητή της σοσιαλδημοκρατίας.

3. Καλή τύχη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ