Ο πολυπράγμων Έλληνας επιστήμονας που εξαπάτησε την διεθνή κοινότητα - iefimerida.gr

Ο πολυπράγμων Έλληνας επιστήμονας που εξαπάτησε την διεθνή κοινότητα

Ο πολυπράγμων επιστήμονας που εξαπάτησε την διεθνή κοινότητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι επιστημονικοί κύκλοι διεθνώς εδώ και καιρό ασχολούνται με την περίπτωση Έλληνα ακαδημαϊκού που έκανε εξαγωγή τις πρακτικές που ακολουθεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος για περισσότερο από 15 χρόνια προκειμένου να ελέγχει τα οικονομικά σημαντικής επιστημονικής εταιρείας εφαρμόζει κάθε πιθανή και απίθανη μέθοδο. Συγκαλεί γενικές συνελεύσεις χωρίς να ενημερώνει τα μέλη, εμφανίζει πλαστές εξουσιοδοτήσεις από μέλη που ποτέ δεν τον έχουν εξουσιοδοτήσει, αλλάζει το καταστατικό με εικονικές γενικές συνελεύσεις ώστε να μην γίνονται εκλογές για όλα τα μέλη του ΔΣ, πλαστογραφεί τα πρακτικά και τις εισπράξεις των ετήσιων συνδρομών και πολλά άλλα.

Με τον τρόπο αυτό η συγκεκριμένη επιστημονική εταιρεία και τα οικονομικά της είναι επί χρόνια υπό τον απόλυτο έλεγχο του συγκεκριμένου ανθρώπου. Πολλαπλές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που κατά καιρούς έχουν προσπαθήσει να σταματήσουν και έχουν καταγγείλει αυτή του την δραστηριότητα.

Το χειρότερο είναι ότι αποφάσισε να ακολουθήσει αυτές τις πρακτικές και διεθνώς με επιτυχία αφού κανείς από τους κουτό...φραγκους δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπήρχε ποτέ περίπτωση να υπάρξει μέλος της επιστημονικής κοινότητας που θα μπορούσε να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο. Τώρα διαπιστώνουν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος εφάρμοσε τις ίδιες ή και χειρότερες μεθόδους.

Ανάμεσα σε άλλα προχώρησε προχώρησε σε μαζική δωροδοκία εκπροσώπων φτωχών χωρών αλλά και υποκατέστησε με πλαστοπροσωπία εκπροσώπους χωρών που δεν παρίσταντο προκειμένου να τον ψηφίσουν. Το ζητούμενο για τους ξένους είναι πως θα μπορέσουν να χειριστούν την υπόθεση χωρίς να τρωθεί το κύρος της επιστημονικής εταιρείας αλλά και πως θα μπορέσουν να ακυρώσουν τις εκλογές για να πετάξουν από το παράθυρο τον δραστήριο Έλληνα.

Η υπόθεση αυτή που υπονομεύει την εικόνα της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας σε μια εποχή μεγάλης καχυποψίας για την χώρα φαίνεται να έχει και τεράστια οικονομική διάσταση με εμπλοκή μελών της οικογενείας του και λογιστών στην οικονομική διαχείριση και στην αγορά πολυτελών ακινήτων. Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει και πολιτικές διαστάσεις και θα επανέλθουμε!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ