Ελεύθερος ο 63χρονος που έστειλε τα απειλητικά sms στην Παπακώστα

Ελευθέρος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αφέθηκε ο 63χρονος που κατηγορείται ότι έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές που είχαν δηλώσει ότι θα ψηφήσουν θετικά στην ψηφοφορία για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του και συγγενείς, ο κατηγορούμενος υποστήριξε οτι δεν είχε πρόθεση να εκφοβίζει, αλλά να προειδοποιήσει την κυρία Παπακώστα, στην οποία είχε στείλει δύο απειλητικά μηνύματα, προειδοποιώντας την ότι αναμένεται να είναι ποινικά υπεύθυνη στο μέλλον εξαιτίας της στάσης της.

«Ερχεται γουδί» και «Η Μακεδονία δεν πωλείται», ήταν τα μηνύματα που απέστειλε ο 63χρονος πρώην ναυτικός στην κυρία Κατερίνα Παπακώστα ζητώντας μάλιστα από τον 17ο ανακριτή, ενώπιον του οποίου απολογήθηκε, να καλέσει σε κατάθεση την κυρία Παπακωστα.

«Αν η στάση της είναι απολύτως νόμιμη με το καθήκον της, ουδένα φόβο δεν θα της προκαλέσει η ενδεχόμενη μελλοντική δικαστική διερεύνηση του επίδικου ζητήματος», αναφέρει στο υπόμνημα του ο κατηγορούμενος προσθέτοντας ότι η φράση «Έρχεται γουδί» είναι μία ρητορική φράση η οποία παραπέμπει σε απόδοση ευθυνών και πως η συγκεκριμένη φράση έχει υποθεί και στην ελληνική βουλή από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Φεύγοντας μάλιστα από τα δικαστήρια ο 63χρονος υποστήριξε πως θα συνεχίσει να διαμηνύει την θέση του χωρίς όμως να στέλνει μηνύματα.

Τέλος να σημειωθεί πως οι συνήγοροί του 63χρονου, Γιώργος Ράπτης και Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, ανέφεραν με τη σειρά τους: «Ο εντολέας μου εξέφρασε μία γνώμη, την οποία μονίμως μετέδωσε σε μια βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου που λέει ότι οι πράξεις και οι παραλείψεις της μπορεί να οδηγήσουν σε άσκηση ποινικής δίωξης. Ουδέποτε ασκήθηκε βία ή αποπειράθηκε βία. Δεν υπάρχει καμία σχέση με οργανωμένο ή μη σχέδιο, όπως υποστηρίζουν βουλευτες. Η δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ