Global Destination Cities: Αυτές είναι οι 5 πρώτες πόλεις, διεθνώς, με ρεκόρ τουριστών - iefimerida.gr

Global Destination Cities: Αυτές είναι οι 5 πρώτες πόλεις, διεθνώς, με ρεκόρ τουριστών

Νεα Υόρκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αριθμός ρεκόρ σχεδόν 65,2 εκατομμυρίων τουριστών επισκέφθηκε το 2018 την πόλη της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, κυρίως Βρετανοί, Κινέζοι, Καναδοί, Βραζιλιάνοι και Γάλλοι όσον αφορά τους ξένους τουρίστες, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός τουρισμού της πόλης.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε η NYC & Company, περίπου 51,6 Αμερικανοί και 13,5 εκατομμύρια ξένοι επισκέφθηκαν την Νέα Υόρκη πέρυσι, έναντι 13,1 εκατομμυρίων ξένων το 2017.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Βρετανοί έρχονται πρώτοι μεταξύ των ξένων τουριστών στην Νέα Υόρκη, περίπου 1,24 εκατομμύρια την επισκέφθηκαν πέρυσι, ενώ ακολουθούν οι Κινέζοι (1,1 εκατομμύριο), οι Καναδοί (1 εκατομμύριο), οι Βραζιλιάνοι (920.000) και οι Γάλλοι (807.000).

 Με ρεκόρ σχεδόν 65,2 εκατομμυρίων τουριστών η Νέα Υόρκη βρέθηκε στην 6η θέση

Η Νέα Υόρκη κατατάχθηκε στην 6η θέση των πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο με τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων τουριστών στον ετήσιο κατάλογο Global Destination Cities της εταιρείας Mastercard, ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο του 2018, βάσει πρόβλεψης για 13,1 εκατομμύρια ξένους τουρίστες, ο οποίος ήταν λίγο χαμηλότερος από τον πραγματικό των 13,5 εκατομμυρίων που ανακοινώθηκε τώρα.

Η Μπανκόνκ κατατάχθηκε στην 1η θέση των πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο με τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων τουριστών στον ετήσιο κατάλογο Global Destination Cities

Πρώτη στον κατάλογο αυτόν βρίσκεται η Μπανγκόκ, ενώ ακολουθούν το Λονδίνο, το Παρίσι, το Ντουμπάι και η Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο μιας αύξησης των διεθνών μετακινήσεων.

Δευτερο στη λίστα το Λονδίνο

Η αμερικανική οικονομική πρωτεύουσα, στον τουριστικό τομέα της οποίας απασχολούνται περίπου 391.000 άνθρωποι, ελπίζει να καταγράψει νέο ρεκόρ το 2019 φτάνοντας τα 67 εκατομμύρια τουριστών, κυρίως χάρη στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις που προβλέπεται να γίνουν τον Ιούνιο για το Gay Pride, στο πλαίσιο φέτος της 50ης επετείου από τις ταραχές του Στόουνγουολ, που αποτέλεσαν σταθμό στον αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Σταθερό το Ντουμπάι στις επιλογές τουριστών, στη συγκεκριμένη λίστα βρέθηκε στην 4η θέση
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ