Αυτή η αρχαία ιαπωνική θεωρία είναι το μυστικό για μια μακρά, υγιή κι ευτυχισμένη ζωή - iefimerida.gr

Αυτή η αρχαία ιαπωνική θεωρία είναι το μυστικό για μια μακρά, υγιή κι ευτυχισμένη ζωή

Ευτυχία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι είναι αυτό που ζητάμε όλοι στη ζωή μας; Την ευτυχία.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως η ευτυχία είναι καλά κρυμμένη σε απλά καθημερινά πράγματα, πόσοι όμως από εμάς την ανακαλύπτουμε μέσα μας, όταν κάνουμε τον καθημερινό μας απολογισμό;

Αν η ερώτηση αυτή σας κάνει να «κολλήσετε», η ιαπωνική φιλοσοφία φαίνεται πως σας συστήνει το μυστικό που οδηγεί σε αυτήν και δεν είναι άλλο από δύο λέξεις που πρέπει να γίνει κομμάτι της ζωής σας.

Στην Ιαπωνία, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βρει την δική τους ευτυχία μέσα από το ikigai και το Wabi-Sabi.

Tο ikigai στην ιαπωνική φιλοσοφία μεταφράζεται ως «ο λόγος να υπάρχεις», «ο λόγος να ξυπνήσεις κάθε πρωί». Η θεωρία της ιαπωνικής φιλοσοφίας υποστηρίζει, ότι βρίσκοντας το δικό σας ikigai, δηλαδή το δικό σας σκοπό ύπαρξης, τότε αυτός θα σας κρατήσει απασχολημένους και θα σας χαρίσει μακροζωία και ευτυχία.

Το Wabi-Sabi είναι στην πραγματικότητα ένας τρόπος ζωής και σκέψης, όπου ο άνθρωπος αντιμετωπίζει την καθημερινότητά του με ταπεινότητα και βαθιά εκτίμηση για τη ζωή.

Διαβάστε για την αρχαία ιαπωνική θεωρία που θα μπορούσε να είναι το μυστικό για μια μακρά, υγιή και εκπληκτική ζωή στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ευτυχία ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ WABI-SABI
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ