ΑΠΘ: Ναρκομανείς που θέλουν να προστατευτούν από το κρύο πίσω από τους βανδαλισμούς - iefimerida.gr

ΑΠΘ: Ναρκομανείς που θέλουν να προστατευτούν από το κρύο πίσω από τους βανδαλισμούς

Αγνωστοι έβαλαν φωτιά στην Πολυτεχνική Σχολή/ Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι προσπαθούν να προστατευθούν από το δριμύ ψύχος, είναι πιθανότατα πίσω από τους διαδοχικούς βανδαλισμούς στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Αυτό εκτίμησε ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, καθηγητής Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης. Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει διαδοχικοί βανδαλισμοί στο κτίριο. Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης και διαπιστώθηκε το πρωί της Τετάρτης, όταν τα συνεργεία καθαρισμού διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν αδειάσει πυροσβεστήρες σε διάδρομο στο υπόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκονται τα εργαστήρια της Σχολής. Το σαββατοκύριακο κάποιοι είχαν ανάψει φωτιά, που δεν πήρε έκταση, και είχε ως συνέπεια να καεί η πόρτα ενός γραφείο.

«Μετά τη επιτυχημένη επιχείρηση της αστυνομίας κατά των διακινητών ναρκωτικών στις 11 Δεκεμβρίου, είχαμε ολοφάνερη ύφεση των φαινομένων παραβατικότητας, τουλάχιστον στην περιοχή της Πολυτεχνικής, για την οποία έχω καλή γνώση. Από τις αρχές του Ιανουαρίου, όμως, είχαμε επανεμφάνιση χρηστών, οι οποίοι - λόγω ψύχους ίσως - προσπαθούν να "τρυπώσουν" σε απόμερους χώρους της Πολυτεχνικής», δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Κατσιφαράκης.

Η Πολυτεχνική Σχολή έχει μεγάλη έκταση και η διάταξή της είναι δαιδαλώδης, με πολλές εισόδους, οι οποίες μένουν ανοιχτές μέχρι τη λήξη των μαθημάτων, για λόγους ασφάλειας, ενώ είναι περιορισμένο το προσωπικό φύλαξης, εξήγησε ο Κοσμήτορας. «Πιθανολογώ ότι οι πρόσφατες ζημιές οφείλονται σε τέτοιες ομάδες χρηστών, είτε παλαιών είτε και ανηλίκων. Η κοινωνία μας πρέπει να ακούσει το καμπανάκι που κτυπά και να αντιδράσει. Αν κάποιοι θεωρούν ότι η ανοχή στην "ήπια παραβατικότητα", όπως την αποκαλούν, είναι προοδευτική, ας ρωτήσουν τη γνώμη των συνεργείων καθαριότητας, που σήμερα το πρωί μάζευαν τη σκόνη από τους πυροσβεστήρες», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ