ΑΕΚ: Συνεχίζονται τα έργα για την «Αγιά Σοφιά» -Εδωσε το «ΟΚ» η Επιθεώρηση Εργασίας - iefimerida.gr

ΑΕΚ: Συνεχίζονται τα έργα για την «Αγιά Σοφιά» -Εδωσε το «ΟΚ» η Επιθεώρηση Εργασίας

ΑΕΚ: Συνεχίζονται τα έργα για την «Αγιά Σοφιά»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανονικά συνεχίζονται πλέον τα έργα στο εργοτάξιο της ΑΕΚ, για την κατασκευή του νέου της γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο έλεγχος του εργοταξίου από την Επιθεώρηση Εργασίας μετά το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του εργάτη ολοκληρώθηκε και δόθηκε εγγράφως το «ΟΚ» για τη συνέχιση των εργασιών. Αφού πιστοποιήθηκε ότι υπάρχει πλήρης συμμόρφωση της εργολήπτριας εταιρίας με όλες τις διατάξεις για τα μέτρα ασφαλείας στο εργοτάξιο ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο χωρίς να διαταχθεί κάποια δίωξη για το συμβάν.

Μάλιστα φέρεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι βρέθηκε σημείωμα από τον ιατροδικαστή στο χέρι του άτυχου εργάτη στο οποίο όμως αντίθετα με ότι γράφτηκε δεν επικαλείται κανένα θέμα απόλυσης. Επειδή αυτό υπήρχε ως φημολογία, από την πλευρά της εταιρίας αυτό που ξεκαθάριζαν είναι ότι ουδέποτε είχε τεθεί θέμα απομάκρυνσης του συγκεκριμένου εργάτη. Επίσης αποδείχθηκε από την έρευνα ότι την ημέρα εκείνη είχε διαταχθεί αποχώρηση από το εργοτάξιο λόγω του παγετού όλων των εργαζομένων που η δουλειά τους ήταν σε σκαλωσιές.

Σε καθε περίπτωση είναι δεδομένο με ένα τέτοιο συμβάν πως αν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα στο εργοτάξιο (ακόμα και το πιο μικρό στη λειτουργία) με ευθύνη της εταιρίας το έργο θα είχε σφραγιστεί για μεγάλο διάστημα όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Ομως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Επίσης οι σκαλωσιές στους πυλώνες δεν είναι… αυτοσχέδιες της «Ερμώνασσα» αλλά έχουν αγοραστεί και έχουν στηθεί με τις εγγυήσεις μιας εκ των μεγαλύτερων εταιριών που κατασκευάζουν σκαλωσιές στην Ευρώπη. Και θεωρείται σχεδόν απίθανο σε τεράστιο ποσοστό ακόμη και να γλιστρήσει κάποιος να πέσει αφού τηρούν ευρωπαϊκούς κανόνες ασφαλείας. Τόσο η ΑΕΚ όσο και η κατασκευάστρια εταιρία έχουν κρατήσει στάση σιωπής από σεβασμό στη μνήμη του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του και αυτό είναι το πιο σημαντικό τούτη την στιγμή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα όσα ισχυριζόντουσαν οι άνθρωποι της «Ερμώνασσα» που έχουν καταθέσει στην προανάκριση από την πρώτη μέρα έχουν μέχρι στιγμής επαληθευτεί στο 100%. Οπως και η στάση που έχει κρατήσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, ο Αλέξανδρος Μεταξάς που δεν κρύφτηκε όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά τέθηκε από το πρώτο λεπτό στη διάθεση των αρχών για όλους τους ελέγχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ