Ασπρόπυργος: Διαμαρτυρία γονέων για το κτιριακό πρόβλημα του μοναδικού λυκείου της περιοχής [εικόνες] - iefimerida.gr

Ασπρόπυργος: Διαμαρτυρία γονέων για το κτιριακό πρόβλημα του μοναδικού λυκείου της περιοχής [εικόνες]

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ πραγματοποίησαν, την Τετάρτη, μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ασπροπύργου με αίτημα τη διευθέτηση του στεγαστικού - κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το ένα και μοναδικό λύκειο της περιοχής.

Σύμφωνα με τους γονείς, το εν λόγω σχολείο καλείται να καλύψει τις ανάγκες υπεράριθμων μαθητών καθώς η λειτουργία ενός και μόνο γενικού λυκείου, αναγκάζει συνολικά 620 μαθητές να στοιβάζονται σε αίθουσες κατασκευασμένες για σημαντικά μικρότερο αριθμό παιδιών! Λόγω αυτού, πολλοί είναι οι γονείς που επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους σε σχολεία όμορων δήμων. Όπως σημειώνει η Ένωση, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για κατασκευή νέου λυκείου, αφού υπολογίζεται ότι το επόμενο σχολικό έτος οι μαθητές αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω και να φτάσουν τους 700, με συνέπεια το πρόβλημα να επιδεινωθεί.

«Ως γονείς αλλά και δημότες του Δήμου Ασπροπύργου αιτούμαστε την ανάληψη από μέρους της εταιρίας Κτιριακών Υποδομών της δαπάνης ανέγερσης νέου σχολείου προκειμένου να στεγαστεί το 2ο Γενικό Λύκειο της πόλης μας. Μάλιστα, το 2ο ΓΕΛ Ασπροπύργου έχει ιδρυθεί εδώ και 11 χρόνια (!) με αριθμό ΦΕΚ 788/6/5/2008 τεύχος β'. Επιπλέον, η δημοτική Αρχή έχει ήδη προχωρήσει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην έγκριση αποζημίωσης των ιδιοκτητών των οικοπέδων όπου πρόκειται να ανεγερθεί το σχολείο», σημειώνουν τα μέλη της Ένωσης.

Ασπρόπυργος: Διαμαρτυρία γονέων για το κτιριακό πρόβλημα του μοναδικού λυκείου της περιοχής [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι γονείς προσθέτουν ότι με τη λειτουργία ενός μόνο γενικού λυκείου δημιουργείται σειρά προβλημάτων που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου: «Τα τμήματα είναι πολυάριθμα και μάλιστα πολλές από τις αίθουσες στεγάζονται σε προκάτ. Φυσικά δεν υπάρχουν αίθουσες εργαστηρίων και αθλητισμού, ενώ και το προαύλιο είναι ανεπαρκές, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η ασφαλής επίβλεψη των μαθητών. Οι τουαλέτες, τέλος, είναι μόνο 10 για την εξυπηρέτηση των αναγκών του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών».

«Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η κατασκευή του 2ου ΓΕΛ θα δώσει οριστική λύση στα προαναφερθέντα προβλήματα και θα διασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή ολοκλήρωση της δημόσιας και δωρεάν δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», καταλήγουν οι γονείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από σχεδόν έναν χρόνο το ζήτημα είχε φέρει στη Βουλή με ερώτηση της προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου.

Αντίστοιχα προβλήματα, όπως καταγγέλλουν, αντιμετωπίζει τόσο το ΕΠΑΛ της περιοχής όσο και το 4ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου.

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων έγινε δεκτή από τον διευθύνοντα σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ Γιάννης Χαρωνίτης στον όποιον εξέθεσαν τα αιτήματα τους. Με τη σειρά του, ο κ. Χαρωνίτης διαβεβαίωσε τους γονείς ότι η ανέγερση νέου σχολείου είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες της υπηρεσίας, ωστόσο πρέπει να υπάρξει συντονισμός και άλλων φορέων, όπως του υπουργείου Παιδείας και -κυρίως- του Δήμου Ασπροπύργου ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την αγορά του οικοπέδου.

Ασπρόπυργος: Διαμαρτυρία γονέων για το κτιριακό πρόβλημα του μοναδικού λυκείου της περιοχής [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ασπρόπυργος: Διαμαρτυρία γονέων για το κτιριακό πρόβλημα του μοναδικού λυκείου της περιοχής [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ασπρόπυργος: Διαμαρτυρία γονέων για το κτιριακό πρόβλημα του μοναδικού λυκείου της περιοχής [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ασπρόπυργος διαμαρτυρία Λύκειο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ