Διαμαρτυρία της ΛΑΕ στο κέντρο για τους πλειστηριασμούς [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία της ΛΑΕ στο κέντρο για τους πλειστηριασμούς [εικόνες & βίντεο]

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών πρώτης και κυρίας κατοικίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

Τα μέλη της ΛΑΕ βρέθηκαν στην πλατεία Κοραή όπου φώναξαν συνθήματα και ενημέρωσαν τους πολίτες για τους συνεχιζόμενους πλειστηριασμούς. Με βασικό σύνθημα "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό - Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία" κάλεσαν σε πλαισίωση του αγώνα τους, ενώ μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και σε παρακείμενα τραπεζικά υποκαταστήματα. Στο σημείο βρέθηκε, μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης καθώς και τα στελέχη Στάθης Λεουτσάκος και Δημήτρης Στρατούλης.

Διαμαρτυρία της ΛΑΕ στο κέντρο για τους πλειστηριασμούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Όπως σημειώνουν, οι συγκεντρωμένοι το 2019 οι τράπεζες έχουν βάλει στο στόχαστρο 76.000 ακίνητα πολιτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές εκκρεμότητες τους έναντι των πιστωτών τους. Αυτήν την εβδομάδα, συνεχίζουν, είναι προγραμματισμένο να προχωρήσουν 638 πλειστηριασμοί σε ολόκληρη τη χώρα.

Διαμαρτυρία της ΛΑΕ στο κέντρο για τους πλειστηριασμούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

"Η ΛΑΕ και το κίνημα κατά των πλειστηριασμών θα δηλώσει πάλι 'παρών' αποτρέποντας για μια ακόμη φορά την υφαρπαγή των λαϊκών περιουσιών και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην 'έτοιμη για όλα' μπροστά στην εξυπηρέτηση των δανειστών κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΔΑΝΕΛΛ (η) ότι φτάνει η ώρα του τέλους στα υπό εξέλιξη σχέδια αφανισμού όσων ανήκουν στα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας... Η κυβέρνηση προσπαθεί αφενός να εξαπατήσει για μια ακόμη φορά τον ελληνικό λαό, υποσχόμενη τάχα ότι θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία, αφετέρου δε να εκφοβίσει και να καταστείλει τις αντιδράσεις με διώξεις αγωνιστών. Δεν θα της περάσει", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΑΕ ενόψει της σημερινής κινητοποίησης.

Διαμαρτυρία της ΛΑΕ στο κέντρο για τους πλειστηριασμούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Από την πλευρά του, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι χάριν στους αγώνες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών ματαιώθηκαν σήμερα 15 πλειστηριασμοί, ενώ χαρακτήρισε "αδίστακτη και κυνική" την κυβέρνηση.

Βασικά αιτήματα των μελών της ΛΑΕ είναι αφενός να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία και αφετέρου να σταματήσουν οι διώξεις κατά μελών των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών που, όπως τονίζουν, μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα με σκοπό την ανάσχεση όσων αντιδρούν.

Διαμαρτυρία της ΛΑΕ στο κέντρο για τους πλειστηριασμούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

"Ήδη, οι κινηματικές δράσεις και η γενική κατακραυγή έχει φέρει σημαντικές νίκες. Αρκετές πρώτες κατοικίες δεν έχουν βγει στο σφυρί ή έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί τους ή έχουν κηρυχτεί άγονοι. Την ίδια στιγμή, η λαϊκή κατακραυγή δυναμώνει", υπογραμμίζουν.

Διαμαρτυρία της ΛΑΕ στο κέντρο για τους πλειστηριασμούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαμαρτυρία λαε πλειστηριασμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ