Μέρκελ: Υπάρχει ακόμη χρόνος διαπραγμάτευσης για το Brexit - iefimerida.gr

Μέρκελ: Υπάρχει ακόμη χρόνος διαπραγμάτευσης για το Brexit

Μέρκελ και Μέι σε παλαιότερη συνάντησή τους / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχει ακόμα χρόνος για διαπραγμάτευση γύρω από το «διαζύγιο» Βρετανίας και ΕΕ, όμως το «κλειδί» πλέον βρίσκεται στα χέρια της Μέι, δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Η Μέρκελ, σύμφωνα με το Associated Press, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη μη αποδοχή της συμφωνίας για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο και τόνισε πως «θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να βρούμε μια ομαλή λύση, αλλά έχουμε προετοιμαστεί για κάθε σενάριο».

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, η Μέρκελ υπογράμμισε ότι «θέλουμε να κρατήσουμε τις επιπτώσεις στο ελάχιστο, γιατί γνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις από την αποχώρηση της Βρετανίας».

Καταλήγοντας, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι «έχουμε ακόμα χρόνο για διαπραγμάτευση, όμως πλέον περιμένουμε να δούμε τι θα προτείνει η βρετανίδα πρωθυπουργός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ