«OMG, τρώω μπέικον» -Η 18χρονη που δραπέτευσε από τη Σ. Αραβία απολαμβάνει τη νέα της ζωή [εικόνες] - iefimerida.gr

«OMG, τρώω μπέικον» -Η 18χρονη που δραπέτευσε από τη Σ. Αραβία απολαμβάνει τη νέα της ζωή [εικόνες]

Η Ραχάφ Μοχάμεντ. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την νεοσύστατη ελευθερία της στη Δύση απολαμβάνει η νεαρή από την Σαουδική Αραβία που της χορηγήθηκε άσυλο στον Καναδά, δοκιμάζοντας μπέικον για πρώτη φορά και πηγαίνοντας για καφέ με γυμνά τα πόδια της.

Η Ραχάφ Μοχάμεντ, που απαρνήθηκε το επίθετό της αλ -Κουνούν, όταν η οικογένειά της την αποκήρυξε, βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος την περασμένη εβδομάδα, καθώς βρέθηκε παγιδευμένη σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ.

Video from @rahaf84427714 just sent from her hotel room at the #Bangkok airport. She has barricaded herself in the room & says she will not leave until she is able to see #UNHCR. Why is #Thailand not letting @Refugees see her for refugee status determination? @hrw #SaveRahaf pic.twitter.com/3lb2NDRsVG

Η Ραχάφ πήγε στην συνέντευξη Τύπου φορώντας ένα κοντό φόρεμα που άφηνε ακάλυπτα τα πόδια της

Η 18χρονη προχώρησε σε αυτή την κίνηση σε μια προσπάθεια να αποφύγει να σταλεί πίσω στην οικογένειά της, λέγοντας πως φοβόταν για τη ζωή της. Η οικογένειά της αρνήθηκε οποιαδήποτε κακοποίηση.

Από την στιγμή που πάτησε το πόδι της στο Τορόντο το Σαββατοκύριακο, η Μοχάμεντ προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή – συμπεριλαμβανομένων των χειμωνιάτικων ρούχων και της χρήσης τηλεφώνου. Και απολαμβάνει ελευθερίες που δεν ήταν σε θέση να έχει στο συντηρητικό βασίλειο.

Δοκιμάζοντας για πρώτη φορά μπέικον
Στην νέα της ζωή στον Καναδά, η Ραχάφ μπορεί να απολαύσει ελεύθερη τον καφέ της

Χθες, μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Snapchat που την δείχνει να απολαμβάνει το καναδικού στυλ πρωινό με αυγά και μπέικον, με την λεζάντα «Ω Θεέ μου, μπέικον» με emoji καρδιές και την Καναδική σημαία. Μοιράστηκε επίσης μια φωτογραφία του πρωινού της καφέ από τα Starbucks, με ένα γκρι φόρεμα μέχρι το γόνατο, δείχνοντας έτσι τα ακάλυπτα πόδια της, κάτι που απαγορευόταν στην πατρίδα της.

Οι φωτογραφίες της 18χρονης που την δείχνουν να «αγκαλιάζει» την νέα της ζωή στον Καναδά, έρχονται την ώρα που η υπηρεσία προσφύγων που την βοήθησε να εκγατασταθεί στο Τορόντο, αποκάλυψε πως έχει προσλάβει έναν φύλακα ασφαλείας εν μέσω απειλών για την ασφάλειά της.


Ο Μάριο Καλλά, ο εκτελεστικός διευθυντής της Costi Immigrant Services, ο οποίος έχει διοριστεί από την Καναδική κυβέρνηση για να την βοηθήσει, δήλωσε ότι έχει λάβει πολλές απειλές μέσω διαδικτύου. Ο Καλλά, δήλωσε ότι προσέλαβε φύλακα ασφαλείας για να «διασφαλίσει πως δεν θα είναι ποτέ μόνη», προσθέτοντας πως ο οργανισμός παίρνει πολύ σοβαρά τις απειλές.

«Έφυγε από το Ισλάμ και ουσιαστικά έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά της και αυτό την τρομάζει» πρόσθεσε.


Ο οργανισμός την βοηθά να βρει μια προσωρινή στέγη και να υποβάλει τα χαρτιά της για την κάρτα υγείας.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, η Μοχάμεντ ευχαρίστησε τις κυβερνήσεις του Καναδά και της Ταϊλάνδης, καθώς και την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. «Είμαι μία από τις τυχερές» είπε σε δήλωσή της. «Ξέρω ότι υπάρχουν άτυχες γυναίκες που εξαφανίστηκαν ενώ προσπαθούσα να ξεφύγουν ή που δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν την πραγματικότητά τους».

Here is the first bit of translation from @rahaf84427714 statement. She says she will not do interviews after this - she wants to live a normal private life. @globalnews pic.twitter.com/qMHdNE1Tfx


Η 18χρονη πρόσθεσε επίσης πως επιθυμεί να εργαστεί για την υποστήριξη της ελευθερίας των γυναικών σε όλο τον κόσμο. «Σήμερα και για τα επόμενα χρόνια, θα εργαστώ για να υποστηρίξω την ελευθερία των γυναικών σε όλο τον κόσμο» είπε. «Την ίδια ελευθερία που γνώρισα την πρώτη ημέρα που έφτασα στον Καναδά».

Αλλά πρόσθεσε πως η πρώτη προτεραιότητά της είναι να μάθει αγγλικά. Είπε ότι θέλει να είναι ανεξάρτητη, να ταξιδεύει και να λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις για την εκπαίδευση, για την σταδιοδρομία της και για το ποιον θα παντρευτεί.

«Δεν είχα λόγο σε κανένα από αυτά. Σήμερα μπορώ με υπερηφάνεια να πω ότι είμαι σε θέση να μπορώ να λάβω όλες αυτές τις αποφάσεις» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ