Σύγκρουση επιτίμου - Ντόρας για τις πρόωρες εκλογές - iefimerida.gr

Σύγκρουση επιτίμου - Ντόρας για τις πρόωρες εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν γύρω στις 7 το πρωί, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη έπαιρνε το «σώμα» των εφημερίδων για να τις ξεφυλλίσει, δεν αιφνιδιαζόταν βλέποντας το πρώτο θέμα στο «ΕΘΝΟΣ». Ήταν μια δήλωση του πατέρα της ο οποίος μετά από αρκετό καιρό σιωπής αποφάσιζε να τοποθετηθεί για την πολιτική κατάσταση και να «αφορίσει» την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.
«Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν την κυβέρνηση αυτή παρά τα λάθη και τις αδυναμίες που εμφανίζει προκειμένου να βγούμε από την κρίση. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αντιπολίτευσης. Οι εκλογές δεν αποτελούν λύση σε καμία περίπτωση.» υποστήριζε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας λίγες ώρες αργότερα είχε ανακοινώσει συνέντευξη Τύπου . Το «iefimerida.gr» αποκάλυψε από νωρίς το πρωί στους αναγνώστες του ότι η Ντόρα ετοιμάζει μια πρόταση-έκπληξη. Κι αυτή δεν ήταν άλλη από την θέση της για πρόωρες εκλογές την οποία διατύπωσε για πρώτη φορά και αποτελεί στροφή 180 μοιρών σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

«Η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές, εάν η κυβέρνηση δεν τολμήσει να υλοποιήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και δεν αναλάβει πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση» είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τον πατέρα της.

Ίσως μάλιστα η διατύπωση της να ήταν ακόμα πιο σαφής υπέρ των πρόωρων εκλογών αν δεν είχε προηγηθεί η δήλωση Μητσοτάκη στο ΕΘΝΟΣ για την οποία πάντως ήταν ενήμερη-αν και προφανώς διαφωνούσε με αυτήν- από το βράδυ της Δευτέρας.

Αναμένεται πλέον με ενδιαφέρον η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και αν θα υιοθετήσει την κομματική γραμμή της Συγγρού απέναντι στη Ντόρα και τον πρώην πρωθυπουργό («κανένα σχόλιο» είπε ο Γ. Μιχελάκης) η θα τοποθετηθεί ευθέως με τη δική του προσωπική θέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ