Reuters: Τι σημαίνει η ταπεινωτική ήττα της Μέι -Ακόμη και παραμονή στην ΕΕ - iefimerida.gr

Reuters: Τι σημαίνει η ταπεινωτική ήττα της Μέι -Ακόμη και παραμονή στην ΕΕ

Ταπεινωτική ήττα για την Μέι/ Φωτογραφία: AP- Frank Augstein
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συντριπτική ήττα που υπέστη η Τερέζα Μέι στο κοινοβούλιο προκαλεί πολιτική αναταραχή που μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη έξοδο από την ΕΕ ή ακόμη και σε αναστροφή της απόφασης του 2016 για το Brexit, γράφει το Reuters.

Η καταψήφιση της συμφωνίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού ήταν αναμενόμενη. Ομως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (432 κατά, 202 υπέρ) αποτελεί τη χειρότερη κοινοβουλευτική ήττα που έχει υποστεί κυβέρνηση στην πρόσφατη βρετανική ιστορία, γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Επισημαίνει μάλιστα ότι ήταν η πρώτη κοινοβουλευτική ήττα για συνθήκη από το 1864.

Πληθώρα βουλευτών της Μέι, τόσο εκείνοι που είναι υπέρ του «διαζυγίου» με την ΕΕ όσο και εκείνοι που είναι υπέρ της παραμονής, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καταψηφιστεί η συμφωνία. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Guardian 118 βουλευτές των Συντηρητικών ψήφισαν κατά της συμφωνίας. Αμέσως μετά ο Τζέρεμι Κόρμπιν κατέθεσε πρόταση μομφής, που θα συζητηθεί εντός 24 ωρών.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την 29η Μαρτίου, την ημερομηνία που έχει οριστεί για το Βrexit, η Βρετανία πλέον έχει παγιδευτεί στην πιο βαθιά πολιτική κρίση των τελευταίων 50 χρόνων, καθώς πασχίζει να βρει πώς ή αν τελικά θα αποχωρήσει από την ΕΕ, αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέζα Μέι Brexit συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ