Παραιτείται η ολλανδική κυβέρνηση λόγω της δημοσιονομικής λιτότητας - iefimerida.gr

Παραιτείται η ολλανδική κυβέρνηση λόγω της δημοσιονομικής λιτότητας

ακροδεξιό κόμμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλλει στη βασίλισσα Βεατρίκη ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ριτ καθώς το ακροδεξιό κόμμα απέσυρε τη στήριξή του στον κυβερνητικό συνασπισμό, λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας.

Με το σύνθημα «δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουν οι Ολλανδοί πολίτες τις παράλογες απαιτήσεις των Βρυξελλών» το ακροδεξιό κόμμα απέσυρε τη στήριξη του προς την κυβέρνηση, η οποία στηρίζεται πλέον μόνο από το ένα τρίτο της Βουλής και για αυτό πιθανολογείται πως η παραίτηση του πρωθυπουργού θα κατατεθεί εντος της ημέρας ενώ οι εκλογές θα προγραμματιστούν για τον Σεπτέμβριο.

«Δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε τις επιταγές των Βρυξελλών. Δεν θέλουμε να ματώσουν οι συνταξιούχοι μας για τις διαταγές των Βρυξελλών», δήλωσε ο ηγέτης της ακροδεξιάς Γκερτ Γουίλντερς ο οποίος αντιστρατεύεται τα μέτρα λιτότητας που καλούνται να πάρουν οι Κάτω Χώρες καθώς το έλλειμμα θα φτάσει στο 4,3% του ΑΕΠ το 2013, όταν το δημοσιονομικό σύμφωνο απαιτεί έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Φυσικά δεν λείπουν οι ειρωνίες και η κριτική στο πρόσωπο του απερχόμενου πρωθυπουργού ο οποίος κατηγορούσε την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο και κατέληξε να παραιτείται λόγω της... λιτότητας!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ