Ο Δανέλλης ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη - iefimerida.gr

Ο Δανέλλης ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Νίκος Βούτσης και ο Σπύρος Δανέλλης / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά μέτωπο επίθεση στον Σπύρο Δανέλλη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στην απόφαση του βουλευτή να στηρίξει την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως η επιλογή του κ. Δανέλλη έφερε τη διαγραφή του από το Ποτάμι. Μάλιστα, ο κ. Δανέλλης ζήτησε τον λόγο προκειμένου να απαντήσει γιατί άλλαξε άποψη μέσα σε μόλις 6 μήνες.

Από την πλευρά του, ο διαγραφείς πλέον από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης ανέφερε ότι «είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει πόσο γνήσια ευρωπαϊστής και φιλελεύθερος είναι. Παραποιεί την αλήθεια. Είναι γνωστό ότι η προσωπική μου άποψη, επειδή η ψήφος αυτή είχε σχέση με το Μακεδονικό, είπα στο κόμμα μου ότι έπρεπε να απέχει. Για να μη δημιουργήσω προβλήματα στο κόμμα μου είπα "ναι" στη δυσπιστία. Είπα όμως με εξαίρεση το Μακεδονικό. Μπορεί να μην είχε πρακτική σημασία, είχε όμως πολιτική. Και επειδή σε όλη μου τη διαδρομή γνώμονάς μου ήταν η συνέπεια στις αρχές και στη συνείδησή μου, ήταν αδύνατο να κάνω διαφορετικά. Η Δημοκρατία απαιτεί άλλον πολιτισμό και όχι την ευκολία. Κι επειδή η κοινωνία μας μέσα σε σύγχυση είναι εύκολο θήραμα των εχθρών του κοινοβουλευτισμού, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «συναλλαγή» του πρωθυπουργού με τους βουλευτές που θα τον στηρίξουν και προχώρησε σε προσωπικές επιθέσεις κατά του κ. Δανέλλη, αλλά και της Κατερίνας Παπακώστα.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε προσωπικά στον τέως βουλευτή του Ποταμιού και τον ρώτησε τι άλλαξε από την προηγούμενη φορά που είχε ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα «πυρά» του εναντίον της κυρίας Παπακώστα, η οποία εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία. «Και ξαφνικά ερωτεύτηκε τον κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ