Παπαρήγα: Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών επιβεβαιώνει τη στάση του ΚΚΕ - iefimerida.gr

Παπαρήγα: Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών επιβεβαιώνει τη στάση του ΚΚΕ

Παπαρήγα: Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών επιβεβαιώνει το ΚΚΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών δικαιολογούν την άρνηση του ΚΚΕ να συμμετάσχει στο μέτωπο των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, των λεγόμενων και αριστερών, αφού κάτι τέτοιο θα είχε ως συνέπεια να αποπροσανατολίζεται ο λαός και να επεκτείνεται ο συντηρητισμός, υποστηρίζει η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

«Διδάσκουν» τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης στη Γαλλία, λέει χαρακτηριστικά η κυρία Παπαρήγα και τονίζει ότι «όταν ένα εργατικό κίνημα ενσωματώνει τη διαμαρτυρία των λαϊκών μαζών σε μια αριστερή συμμαχία, η οποία αποδέχεται τη διαπραγμάτευση αποκλειστικά και μόνο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον κοινωνικό διάλογο με τα μονοπώλια, τότε μια είναι η κατάληξη, αυτή που βλέπουμε τώρα και μπροστά στον δεύτερο γύρο στη Γαλλία: να οδηγείται ο λαός πότε να ψηφίζει το φιλελεύθερο κόμμα, πότε τη σοσιαλδημοκρατία και ο ριζοσπαστισμός να νοθεύεται, να αμβλύνεται, και να επεκτείνεται ο συντηρητισμός».

«Θυμίζω», υπογραμμίζει η γ.γ. του ΚΚΕ, «τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, όταν οι πάντες ψήφιζαν Σιράκ για να μη δυναμώσει ο Λεπέν. Σήμερα, προσθέτει, καλούνται από την αριστερά, όπως λέγεται, της Γαλλίας, να ψηφίζουν Ολάντ για να μην έρθει ο Σαρκοζί. Με αυτήν τη λογική, το κίνημα θα είναι πάντα ηττημένο και ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης, όπου απαιτείται η εκτίναξη του εργατικού λαϊκού κινήματος προς τα μπρος», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Παπαρήγα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ