Ελληνικό ωδείο «χόρεψε» σε ρυθμό... Καλαματιανό τη Βιέννη [βίντεο & εικόνες] - iefimerida.gr

Ελληνικό ωδείο «χόρεψε» σε ρυθμό... Καλαματιανό τη Βιέννη [βίντεο & εικόνες]

Στιγμιότυπο από τη συναυλία στη Βιέννη / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ρυθμούς... Καλαματιανούς «χόρεψαν» τους 600 και πλέον Αυστριακούς θεατές τα μέλη του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, που επισκέφθηκαν τη Βιέννη για μια μοναδική συναυλία.

Στο Κλόστερνοϊμπουργκ της Βιέννης ταξίδεψαν 50 μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, μέλη του Νεανικού Μελιφώνου, του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου «Μελίφωνο» και παιδιά από τη μπάντα της Μεσσήνης.

Φάνηκε στο... χειροκρότημα / Φωτογραφία: Facebook

Το ταξίδι έγινε σε ανταπόδοση της φιλοξενίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών Οργάνων “Danubia Symphonic Winds”, το περασμένο καλοκαίρι στην Καλαμάτα.

Οπως αποδείχθηκε, το... πείραμα πέτυχε καθώς η ομάδα της Καλαμάτας χάρισε ξεχωριστές στιγμές στο μεγάλο της κοινό, το οποίο την επιβράβευσε με ένα θερμό χειροκρότημα.

Η στιγμή που «έκλεψε» την παράσταση ήταν η παρουσίαση της Ψαροπούλας, η οποία ξεσήκωσε με το ρυθμό της ακόμα και τους πιο... σεμνούς του κοινού.

H αφίσα στους δρόμους της Βιέννης / Φωτογραφία: Facebook

Μεταξύ άλλων, όμως, παρουσιάσθηκε το έργο "Blue Ribbon" του Τόμας Ντος για ορχήστρα πνευστών οργάνων και παιδική χορωδία, καθώς και 3 τραγούδια για ορχήστρα πνευστών οργάνων και χορωδία του Στάθη Γυφτάκη, που συντέθηκαν με αφορμή αυτήν τη συνεργασία. Τα δύο Μελίφωνα, όταν τραγούδησαν χωρίς τη συνοδεία της ορχήστρας, διηύθυνε ο μαέστρος Ιβάν Μάτζαρης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ