Ενα χρόνο πριν, ο Νίκος Βούτσης προέβλεπε «ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό» - iefimerida.gr

Ενα χρόνο πριν, ο Νίκος Βούτσης προέβλεπε «ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρόεδρος της Βουλής, σεβάσμιο και με απήχηση ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολιτικός ήπιος τόνων -αν εξαιρέσει κανείς σπάνιες «εξάρσεις» του όταν προεδρεύει και στο βήμα βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Και μπορεί να μην είναι του (καθημερινού) περιβάλλοντος του κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά είναι από τα πρόσωπα στα οποία καταφεύγει ο πρωθυπουργός σε κρίσιμες στιγμές για να ζητήσει την γνώμη τους.

Ως εκ τούτου, είναι από τους ανθρώπους που «ξέρουν». Όχι μόνο το προσκήνιο και παρασκήνιο πολιτικών τακτικών της κυβέρνησης, αλλά και μέσο-μακροπρόθεσμων στρατηγικών σχεδιασμών του Μεγάρου Μαξίμου σε «ανύποπτο» χρόνο...

Σε τέτοιο ακριβώς χρόνο, στα πρώιμα ακόμη στάδια των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό, όταν το “αντάρτικο” του Καμμένου ότι «θα ρίξει την κυβέρνηση, αν υπογράψει συμφωνία με τα Σκόπια...» πυροδοτούσε σενάρια εξελίξεων,πτώσης της κυβέρνησης ή πρόωρων εκλογών, ο κ. Βούτσης προέβλεπε ήρεμα ότι «η συμφωνία θα υπογραφεί, και θα επιφέρει ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας...»

Έλεγε συγκεκριμένα στις 24 Ιανουαρίου του 2018, πως «γύρω από το ζήτημα της επίλυσης της ονομασίας της FYROM θα αναδιαμορφωθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό και οριζοντίως, το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Ταυτόχρονα θεωρώ ότι δεν μπορεί να αλλάξει και δεν θα αλλάξει σε καμία περίπτωση η κυβερνητική ευστάθεια, ότι θα υπάρξει πλειοψηφία μέσα στη Βουλή σε σχέση με μία σύνθετη ονομασία, εφόσον υπάρχουν οι ενδείξεις και οι προϋποθέσεις για να έρθει αυτή η πρόταση...»

Και υπογράμμιζε ειδικότερα ο Πρόεδρος της Βουλής πως «το κύριο είναι, οι όποιες αλλαγές που ενδεχομένως θα γίνουν στο πολιτικό σύστημα, να γίνουν επειδή θα λυθεί το ζήτημα, δηλαδή στο έδαφος μιας επίλυσης, στο έδαφος ότι η χώρα θα έχει βγει από μία μεγάλη εκκρεμότητα και θα έχει ανοίξει το δρόμο».

Δεν ήταν... μάντης. Απλώς γνώριζε τον σχεδιασμό και τις εναλλακτικές τακτικές και στρατηγικές που χάραζε έγκαιρα «δια πάν ενδεχόμενο» ο κ. Τσίπρας- καθώς επίσης και το... πίσω μέρος των σκέψεων (και των φιλοδοξιών...) του κ. Καμμένου αλλά και των επιμέρους διαφορετικών τάσεων κι σχεδιασμών των κομμάτων...

Η ικανότητα «πρόβλεψης» του κ. Βούτση για τα μελλούμενα, πιθανότατα θα επιβεβαιωθεί κι σε κάτι άλλο ακόμη:

Περί τα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, με τα σενάρια για το «μακεδονικό» να δίνουν και να παίρνουν, το θέμα της αναστολής ή μη του ψηφισμένου μέτρου της νέας περικοπής των συντάξεων σε εκκρεμότητα, καθώς και εκείνο της «καθαρής» ή μη εξόδου από τα μνημόνια, και στα ΜΜΕ να γίνεται ζωηρή κουβέντα για «ξαφνικές εκλογές , ακόμη και ον Σεπτέμβριο του 2018...», ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωνε...«προβλέποντας» στενό κύκλο συνομιλητών του, ότι «οι εκλογές, θα γίνουν τον Μάιο του 2019...». Μαζί (ή κοντά....) με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ