Εβρεξε... αράχνες στη Βραζιλία - Από τι προκαλείται το ασυνήθιστο φαινόμενο [βίντεο] - iefimerida.gr

Εβρεξε... αράχνες στη Βραζιλία - Από τι προκαλείται το ασυνήθιστο φαινόμενο [βίντεο]

Κάτοικοι είδαν εκατοντάδες αράχνες να αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ένας μαθητής από τη Βραζιλία, όταν είδε να αιωρούνται πάνω από το κεφάλι του εκατοντάδες αράχνες!

Αν και αρχικά τρομοκρατήθηκε, στη συνέχεια το αγόρι τράξηβε σε βίντεο αυτό το περίεργο και σπάνιο φαινόμενο που σημειώθηκε στην περιοχή Μίνας Γκέρες, καταγράφοντας εντυπωσιακές εικόνες. Αν και στο βίντεο φαίνεται σαν να... βρέχει αράχνες, η αλήθεια είναι ότι οι μικροί «εισβολείς» μοιάζουν να πετούν, επειδή κρέμονται από έναν γιγαντιαίο ιστό. Ο ιστός είναι τόσο λεπτός, που είναι αδύνατον να τον δει κανείς με γυμνό μάτι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σπάνιο αυτό φαινόμενο προκαλείται όταν ο καιρός είναι ζεστός και υπάρχει πολλύ υγρασία.

Ο 14χρονος Χάο Πέδρο Μαρτινέλι Φονσέκα απαθανάτισε τις... ιπτάμενες αράχνες καθώς πήγαινε στη φάρμα των παππούδων του και εντυπωσιάστηκε από τις μαύρες κουκκίδες στον αέρα, ειδικά όταν μία από αυτές έπεσε μέσα στο αυτοκίνητο από το σνοιχτό παράθυρο.

Ο Ανταλμπέρτο ντος Σάντος, καθηγητής βιολογίας που ειδικεύεται στην αραχνολογία στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Μίνας Ζεράις, σημείωσε πως το τεράστιο δίχτυ της αράχνης λειτουργεί σαν ένας ρυθμιστής για ενοχλητικά έντομα, όπως οι μύγες και τα κουνούπια που αυξάνονται σε τόσο θερμές και υγρές περιόδους.

Οι άνθρωποι πάντως δεν πρέπει να φοβούνται γιατί το δηλητήριο του συγκεκριμένου είδους αραχνών δεν είναι επικίνδυνο ενώ παρομοίασε το δάγκωμά τους με αυτό του μυρμηγκιού.

«Πιο πολύ μας βοηθούν, παρά μας βλάπτουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αράχνες βραζιλία μαθητής ουρανός ιστός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ