Σήμερα η διαγραφή του Δανέλλη -Τον άδειασαν τα στελέχη του Ποταμιού - iefimerida.gr

Σήμερα η διαγραφή του Δανέλλη -Τον άδειασαν τα στελέχη του Ποταμιού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τυπικό θέμα είναι πλέον η διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από το Ποτάμι.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε χθες από τον κ. Δανέλλη να του απαντήσει αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μόλις ο βουλευτής απάντησε θετικά, ουσιαστικά έκλεισε η πόρτα του Ποταμιού γι' αυτόν.

Σήμερα, ένα-ένα τα στελέχη από το Ποτάμι «αδειάζουν» τον Σπύρο Δανέλλη, ο οποίος συντάχθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και όχι και με τις αποφάσεις του κόμματος με το οποίο εξελέγη στη Βουλή.

Τσιόδρας: Είναι αυτονόητο ότι ο Δανέλλης δεν ανήκει στο Ποτάμι

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόρδας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, ξεκαθάρισε πως είναι αυτονόητο ότι ο κ. Δανέλλης δεν ανήκει στο Ποτάμι. «Είναι απόφαση του συνεδρίου του Ποταμιού αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, οπότε είναι αυτονόητο ότι ο κ. Δανέλλης δεν ανήκει στο Ποτάμι. Θεωρώ αυτονόητο ότι θα τεθεί εκτός», είπε χαρακτηριστικά.

Αμυράς: Θα διαγραφή ο Σπύρος Δανέλλης

Τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη μέσα στην ημέρα από την ΚΟ του Ποταμιού επιβεβαίωσε και ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Και αυτός από την πλευρά ανέφερε πως ο κ. Δανέλλης αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική γραμμή, οπότε πλέον δεν ανήκει στο κόμμα.

Το τηλεφώνημα Θεοδωράκη-Δανέλλη

Ο Σπύρος Δανέλλης απάντησε χθες το βράδυ στο τελεσίγραφο που του είχε δώσει ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος του είχε ζητήσει μέχρι χθες το βράδυ μια τελική απάντηση για τη στάση του στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Η απάντηση του Σπύρου Δανέλλη ήταν ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, αντίθετα, φυσικά, με τη γραμμή του Ποταμιού.

Έτσι, ο Σπύρος Δανέλλης γίνεται ο άνθρωπος που θα «σώσει» τον πρωθυπουργό, αφού θα είναι ο 151ος βουλευτής που θα στηρίξει την κυβέρνηση. Αν καταψήφιζε, η χώρα θα πήγαινε σε εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τον Σπύρο Δανέλλη δεν αλλάζει την απόφαση της ΚΟ του Ποταμιού για την ψηφοφορία όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή ο κάθε βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.

Οπως έγραψε κατ’ αποκλειστικότητα το iefimerida.gr, ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι σφόδρα ενοχλημένος από τη στάση του Σπύρου Δανέλλη. Σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού η απόφαση να μη δοθεί σε καμία περίπτωση ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατηγορηματική και ο κ. Δανέλλης είχε τότε δεσμευθεί ότι αν ψήφιζε υπέρ της κυβέρνησης, θα παραιτείτο από βουλευτής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ