Ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για το shutdown: Δεν διαπραγματεύονται - iefimerida.gr

Ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για το shutdown: Δεν διαπραγματεύονται

Ο Ντόναλντ Τραμπ (Φωτογραφία: AP Photo/Jacquelyn Martin)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά των Δημοκρατικών καταφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι δεν διαπραγματεύονται για να τερματιστεί το κυβερνητικό shutdown, που συνεχίζεται για 24η ημέρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε, ωστόσο, ότι δεν βιάζεται να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η μερική παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους εισήλθε ήδη στην 24η ημέρα της, χωρίς να καταγράφεται πρόοδος μεταξύ των δύο αντίπαλων πλευρών στο ζήτημα της ασφάλειας των συνόρων.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος επιμένει στην αξίωσή του για το ποσό των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να χτιστεί ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

«Τα νότια σύνορα είναι φρικτά εδώ και δεκαετίες» είπε σήμερα ο Τραμπ προτού αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον για τη Νέα Ορλεάνη, για να εκφωνήσει μια ομιλία σε αγρότες. «Θα έπρεπε να είναι η ευκολότερη συμφωνία», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το dpa.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε, επίσης, ότι να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως απείλησε την περασμένη εβδομάδα, θα ήταν «πολύ απλό» και ο ίδιος προτιμάει να διαπραγματευτεί.

Οι Δημοκρατικοί αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το τείχος, τονίζοντας ότι θα είναι αναποτελεσματικό, ανήθικο και σπατάλη χρημάτων των φορολογουμένων.

Μιλώντας σε ένα συνέδριο αγροτικών συνεταιρισμών στη Νέα Ορλεάνη, στη Λουϊζιάνα, ο Ντόναλντ Τραμπ εξήγησε ότι θα επιθυμούσε έναν συνδυασμό ενός νέου συνοριακού τείχους και της ανακαίνισης του υπάρχοντος φράκτη, που εκτείνεται σε απόσταση 550 μιλίων.

«Μπορούμε να έχουμε όλα τα drone του κόσμου να ίπτανται στην περιοχή. Μπορούμε να έχουμε όλους τους αισθητήρες στον κόσμο. Εάν, όμως, δεν έχουμε ένα ισχυρό τείχος από ατσάλι ή τσιμέντο, δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσουμε αυτούς τους ανθρώπους από το περνούν τα σύνορα» είπε ο δισεκατομμυριούχος από τη Νέα Ορλεάνη.

Επιπλέον, επέκρινε τους Δημοκρατικούς που έφυγαν από την Ουάσιγκτον, ενώ εκείνος πέρασε το Σαββατοκύριακο στον Λευκό Οίκο πρόθυμος για νέες συνομιλίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ shutdown Δημοκρατικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ