Θυελλώδεις άνεμοι την Τρίτη: Θα φτάσουν ακόμη και 10-11 μποφόρ - iefimerida.gr

Θυελλώδεις άνεμοι την Τρίτη: Θα φτάσουν ακόμη και 10-11 μποφόρ

Θυελλώδεις άνεμοι την Τρίτη/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια, θα συνοδεύεται και από θυελλώδεις ανέμους.

Τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα την Τρίτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ οι άνεμοι στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 10 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά και τα 11 μποφόρ!

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν έως το βράδυ της Τρίτης, καθώς βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα διασχίσει τα νότια τμήματα της χώρας. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρχικά τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα ηπειρωτικά με βροχές, χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, και καταιγίδες που ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειότερα τμήματα του νομού Αττικής, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια και βορειοδυτικά.

Την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Κατά τόπους θα είναι ισχυρές και ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται και στα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου, ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ