Υπουργός έξαλλη με τη Ζιζέλ: Είναι κακή Βραζιλιάνα - iefimerida.gr

Υπουργός έξαλλη με τη Ζιζέλ: Είναι κακή Βραζιλιάνα

Η Ζιζέλ Μπούντχεν/ Φωτογραφία: AP- Silvia Izquierdo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπουργός Γεωργίας της Βραζιλίας ξέσπασε κατά της Ζιζέλ Μπούντχεν, αποκαλώντας την «κακή Βραζιλιάνα» επειδή χαλά την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό με τις δηλώσεις της για τα περιβαλλοντικά θέματα.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, η Τερέζα Κριστίνα Ντίας ρωτήθηκε για τα προβλήματα «δημοσίων σχέσεων» που έχουν προκύψει επειδή το πρώην σούπερ μόντελ έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να περιορίσει την προστασία του περιβάλλοντος. «Είναι παράλογο αυτό που κάνουν στην εικόνα της Βραζιλίας. Για κάποιον λόγο βγαίνουν και σκιαγραφούν μία κατάσταση που δεν είναι αληθινή. Συγγνώμη Ζιζέλ, θα έπρεπε να είναι πρέσβειρα και να λες ότι η χώρα σου πρωτοστατεί στην προστασία του περιβάλλοντος, όχι να επικρίνεις τη Βραζιλία χωρίς να γνωρίζεις τα γεγονότα», δήλωσε η Ντίας.

Η Μπούντχεν είναι πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ για το περιβάλλον. Λίγες ημέρες μετά την εκλογή του Ζαΐχ Μπολσονάρου, το πρώην μοντέλο είχε δηλώσει πως θα ήταν καταστροφικό να συγχωνευτούν τα υπουργεία Γεωργίας και Περιβάλλοντος, κάτι που δεν έγινε τελικά. Παλιότερα είχε κατηγορήσει την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έβγαζε στο... σφυρί τον Αμαζόνιο.

Μετά τη ραδιοφωνική συνέντευξή της, η Ντίας έγραψε στο Twitter: «Είπα ότι η Ζιζέλ Μπούντχεν θα μπορούσε να είναι πρέσβειρα για τη Βραζιλία για να δείξει ότι μπορούμε να έχουμε αγροτική παραγωγή ενώ προστατεύουμε το περιβάλλον. Το μοντέλο θα λάβει σύντομα πρόσκλησή μας». Πάντως ο Guardian εκτιμά ότι είναι απίθανο η 38χρονη να δεχθεί να αναλάβει τέτοιο ρόλο για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ