Ο Αφγανός... Τριντό -«Σωσίας» του Καναδού πρωθυπουργού, τραγουδά σε γάμους [εικόνες]

Δεν είναι αυτό που λέμε σαν... δυο σταγόνες νερό. Ομως η προφανής ομοιότητά τους ήταν αρκετή προκειμένου να χαρίσει φήμη σε έναν τραγουδιστή από το Αφγανιστάν.

Ο ένας είναι ηγέτης του Καναδά. Ο άλλος τραγουδά σε γάμους στο Αφγανιστάν. Δεν είχε ξανακούσει για τον Τζάστιν Τριντό. Τον έμαθε όμως με μεγάλη του... χαρά. Γιατί όταν κάποιος παρατήρησε πόσο μοιάζει στον Καναδό, έγινε ξαφνικά διάσημος. Ο Αμπντούλ Σαλάμ Μαφτούν μετέχει στο ριάλιτι τραγουδιού «Afghan Star». Ενας από τους κριτές επισήμανε ότι ο 29χρονος μοιάζει με τον Τριντό. Και τώρα διεκδικεί το βραβείο στο τηλεοπτικό σόου.

«Δεν ήξερα τίποτα για τον Τζάστιν Τριντό, μέχρι που είδα τις φωτογραφίες στα social media», δήλωσε στο AFP ο τραγουδιστής. «Η ομοιότητα ενίσχυσε τις πιθανότητες να κερδίσω τον διαγωνισμό κατά 50%», πρόσθεσε. Ολα αυτά χάρη στον Κάις Ουλφάτ. Ο Αφγανο-Καναδός μουσικός, ένας από τους κριτές του ριάλιτι, παρατήρησε την ομοιότητα όταν προετοίμαζε τους 12 συμμετέχοντες. «Πρόσεξα ότι έμοιαζε με τον πρωθυπουργό μου. Οπότε άρχισα να γελάω με τον παρουσιαστή», δήλωσε στο BBC.

Τελικά αυτό ειπώθηκε και στον αέρα και ο Μαφτούν έγινε γρήγορα διάσημος. «Από τότε έγινε viral. Ολοι μιλούν για εκείνο στα social media», δήλωσε ο Ουλφάτ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Μαφτούν είναι πολύ ταλαντούχος. Ο τελικός θα γίνει στις 21 Μαρτίου. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα όμως, ο τραγουδιστής ξέρει πως η φήμη που απέκτησε θα τον βοηθήσει να κλείσει περισσότερες δουλειές.

Αυτό που θέλει τώρα είναι να συναντήσει τον... Καναδό σωσία του «γιατί είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα και εγώ είμαι ένας φτωχός από ένα απομακρυσμένο μέρος του Αφγανιστάν».

Justin Trudeau doppelganger spotted on popular Afghan singing TV showhttps://t.co/cYhN1fmlgS

WHY DOES SALAM MAFTOON LOOK LIKE JUSTIN TRUDEAU IM DYINFBSHAB pic.twitter.com/oegsGaFqR3

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ