Χιονοδρομικό Καλαβρύτων: Αυστριακός «μετρ» στις χιονοστιβάδες θα καθαρίσει το βουνό [βίντεο] - iefimerida.gr

Χιονοδρομικό Καλαβρύτων: Αυστριακός «μετρ» στις χιονοστιβάδες θα καθαρίσει το βουνό [βίντεο]

Εικόνα που «ανέβασε» το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ειδικός από την Αυστρία «επιστρατεύθηκε» από τον δήμο Καλαβρύτων προκειμένου να συντονίσει την επιχείρηση κατάρριψης των χιονοστιβάδων που απειλούν επισκέπτες, προσωπικό και υποδομές του Χιονοδρομικού Κέντρου της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναβατήρας «Στύγα» θα παραμείνει κλειστός για δυο -τουλάχιστον- μήνες, όπως ανακοίνωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Αιτία ο όγκος χιονοστιβάδας που έπληξε το σημείο και είχε πλάτος πάνω από 500 μέτρα και μήκος περί τα 45 μέτρα. Η ποσότητα χιονιού που «έτρεξε» με τη χιονοστιβάδα υπολογίζεται στους 1.000.000 τόνους!

Σύμφωνα με τον δήμο Καλαβρύτων, «οι χιονοστιβάδες αυτές, θα καταρριφθούν, από ειδικό που κάλεσε,το Χιονοδρομικό Κέντρο, από την Αυστρία, με τη συνδρομή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και του προσωπικού του Κέντρου. Και λόγω αυτών των χιονοστιβάδων το Χιονοδρομικό Κέντρο,παραμένει κλειστό, μέχρι την κατάρριψή τους».

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς υποστήριξε ότι «για τους κινδύνους που εγκυμονούν, αυτές οι χιονοστιβάδες-που αποτελούν φυσικές καταστροφές-σε ανθρώπους, περιουσίες, υποδομές και εγκαταστάσεις, ζητήθηκε από το Σ.Τ.Ο.,να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα,(έκτακτη ανάγκη, απαγόρευση κυκλοφορίας σε οδό, που επηρεάζεται κλπ)για την πρόληψη και την αποφυγή τους και για τη αποκατάσταση, τυχόν, ζημιών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ