Ενα παιδί πασχίζει να φάει από το ισχνό στήθος της μητέρας του -Η ενοχλητικά ρεαλιστική φωτογραφία του Αλέξανδρου Τσούτη [εικόνα] - iefimerida.gr

Ενα παιδί πασχίζει να φάει από το ισχνό στήθος της μητέρας του -Η ενοχλητικά ρεαλιστική φωτογραφία του Αλέξανδρου Τσούτη [εικόνα]

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Τσούτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια εικόνα που μαγνήτισε το βλέμμα του και θέλησε να κρατήσει για πάντα ο φωτογράφος Αλέξανδρος Τσούτης, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

«Ένα puzzle εκφράσεων των τριών πρωταγωνιστών που συνθέτουν την εικόνα. Μια γελαστή μητέρα μοιάζει να αδιαφορεί για το βρέφος της που με την αγωνία της επιβίωσης στο βλέμμα του, πασχίζει να ρουφήξει μια σταγόνα γάλα από το ισχνό, αδειανό, ρυτιδιασμένο στήθος της, ενώ ο πόνος δείχνει να διαγράφεται στο πρόσωπο μιας άλλης γυναίκας» όπως τονίζει.

Ο φωτογράφος απόφάσισε τα Χριστούγεννα να κάνει ένα ταξίδι στην Αφρική, για να επισκεφθεί τη φυλή των πυγμαίων Baka, που ζει στα πυκνά τροπικά δάση του νοτιοανατολικού Καμερούν, αλλά και πέρα από τη συνοριακή γραμμή με τη Δημοκρατία του Κογκό και την -πολύπαθη λόγω εμφυλίου- Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

«Ακολουθώντας το ταξιδιωτικό μας πάθος, τα Χριστούγεννα του 2018 βρήκαν εμένα και τον συνταξιδιώτη μου στις δυσπρόσιτες αυτές εσχατιές της Αφρικής, με δεδομένα περιορισμένο χρόνο και κόστος. Για να φτάσουμε μέχρι τα απομακρυσμένα χωριά των Baka, χρειάστηκε να αλλάξουμε σειρά μεταφορικών μέσων, στοιβαγμένοι σε πανάρχαια Toyota Corolla με υπερυψωμένες αναρτήσεις και 8 επιβαίνοντες, κοπανηθήκαμε σε ατελείωτους χωματόδρομους που διασχίζονται κυρίως από νταλίκες φορτωμένες με τεράστιους κορμούς δέντρων πολλές εκ των οποίων είδαμε να έχουν ανατραπεί και να κείτονται στις άκρες του δρόμου».

Δείτε τη συγκλονιστική εικόνα αλλά και άλλες φωτογραφίες από το ταξίδι του Αλέξανδρου Τσούτη, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ