Αγωνιά η Μέι: «Καταστροφική» θα ήταν η καταψήφιση της συμφωνίας για το Brexit - iefimerida.gr

Αγωνιά η Μέι: «Καταστροφική» θα ήταν η καταψήφιση της συμφωνίας για το Brexit

 H πρωθυπουργός της Βρετανίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταστροφική για τη Βρετανία θα ήταν μια απόρριψη του σχεδίου της για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε η Τερέζα Μέι τους βουλευτές σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει υποστήριξη δύο ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία που αναμένεται να χάσει στο κοινοβούλιο.

Οι βουλευτές θα ψηφίσουν την Τρίτη για τη συμφωνία της Μέι για το Brexit, μετά την αναβολή μιας ψηφοφορίας που είχε προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο, όταν είχε γίνει σαφές ότι δεν θα συγκεντρωνόταν επαρκής αριθμός βουλευτών από το κόμμα της και άλλα κόμματα υπέρ της συμφωνίας στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες.

Η Tερέζα Μέι εμφανίζεται λίγο πιο κοντά στο να εξασφαλίσει την υποστήριξη που χρειάζεται, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όμως σε άρθρο της στη Sunday Express ανέφερε πως οι βουλευτές δεν πρέπει να απογοητεύσουν τον λαό που ψήφισε υπέρ του Brexit.

«Κάτι τέτοιο [η απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit] θα ήταν μια καταστροφική και ασυγχώρητη ρήξη της εμπιστοσύνης στη δημοκρατία μας», ανέφερε η Μέι.

«Άρα το μήνυμά μου στο Κοινοβούλιο αυτό το Σαββατοκύριακο είναι απλό: είναι καιρός να αφήσουμε τα παιχνίδια και να κάνουμε αυτό που είναι σωστό για τη χώρα μας.»

Την Παρασκευή, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε πως το Brexit μπορεί να μην γίνει καθόλου αν η συμφωνία της Μέι απορριφθεί από τη Βουλή.

Η Βρετανία, η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, προγραμματίζεται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου.

Από την πλευρά τους οι Sunday Times ανέφεραν, επικαλούμενοι υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, πως «αντάρτες» βουλευτές σχεδιάζουν να αποσπάσουν τον έλεγχο της νομοθετικής ατζέντας από τη Μέι την ερχόμενη εβδομάδα με σκοπό την αναστολή ή την καθυστέρηση του Brexit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία Τερέζα Μέι Brexit κοινοβούλιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ