Η Βραζιλία αναγνωρίζει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης - iefimerida.gr

Η Βραζιλία αναγνωρίζει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον ηγέτη της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας θα αναγνωρίζει πλέον ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας η κυβέρνηση της Βραζιλίας.

Όπως αναφέρει δε σε ανακοίνωσή της, που δημοσιοποίησε χθες Σάββατο, καθιστά σαφές ότι θα εναντιώνεται στον αρχηγό του κράτους, τον αριστερό πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Ο Μαδούρο, ο οποίος άρχισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τη δεύτερη θητεία του στην προεδρία, είναι απομονωμένος σε διεθνές επίπεδο, καθώς ιδίως οι ΗΠΑ, η ΕΕ και κυβερνήσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής χαρακτηρίζουν παράνομη την κυβέρνησή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο πρόεδρος του Κογκρέσου της Βενεζουέλας, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση κι έχει περιθωριοποιηθεί από την κυβέρνηση, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι είναι έτοιμος να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος και να προκηρύξει νέες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ