Εφτιαξαν δέντρα από 80.000 χρησιμοποιημένα chopsticks [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Εφτιαξαν δέντρα από 80.000 χρησιμοποιημένα chopsticks [εικόνες & βίντεο]

Δεντρα από chopsticks
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διακόσιοι εθελοντές από πανεπιστήμια του Πεκίνου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Greenpeace και συγκέντρωσαν 80.000 χρησιμοποιημένα chopsticks από εστιατόρια της κινεζικής πρωτεύουσας για να τα ξαναφτιάξουν δέντρα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας προωθητικής καμπάνιας της Greenpeace ώστε όλοι να καταλάβουν τη φυσική καταστροφή που προκαλείται από τα εκατομμύρια δέντρα που κόβονται για να μετατραπούν σε ξυλάκια φαγητού.

Σύμφωνα με στοιχεία του κινεζικού υπουργείου περιβάλλοντος, η χώρα παράγει 57 δισ. ζεύγη chopsticks κάθε χρόνο για τα οποία απιτούνται 1.18 εκατομμύρια τ.μ. δασών.

Η καμπάνια της  Greenpeace θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν της φυσική καταστροφή που προκαλείται από τα εκατομμύρια δέντρα που κόβονται για να μετατραπούν σε ξυλάκια φαγητού

Οι εθελοντές, αφού τα καθάρισαν, τα ένωσαν για να δημιουργήσουν 4 δέντρα κάτω από τις οδηγίες του καλλιτέχνη Xu Yinhai.

Διακόσιοι εθελοντές συγκέντρωσαν 80.000 χρησιμοποιημένα chopsticks και τα μετέτρεψαν πάλι σε δέντρα

Δείτε το βίντεο με τη δράση

Μία κίνηση με την οποία η Greenpeace ελπίζει να ευαισθητοποιήσει τους Κινέζους ώστε την επόμενη φορά που θα θέλουν να φάνε να μην χρησιμοποιήσουν ξυλάκια μίας χρήσης.

Τα δέντρα στήθηκαν μέσα σε εμπορικό κέντρο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ chopsticks δέντρα Greenpeace Xu Yinhai
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ